24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Πιέρ Μοσκοβισί, ......Aν πάρει αυτά τα μέτρα η κυβέρνηση θα πέσει


O Πιέρ Μοσκοβισί, προειδοποίησε, στη μυστική συνάντηση, τους εκπροσώπους των θεσμών...

 και τους υπουργούς Οικονομικών, την περασμένη Παρασκευή, ότι 
«αν η ελληνική κυβέρνηση πάρει αυτά τα μέτρα, θα πέσει».

Σύμφωνα με το real.gr, o Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ακολουθώντας μια αριστοτεχνική τακτική φρόντισε το τριήμερο που διεξήχθη η Εαρινή Σύνοδος μεταξύ 15-17 Απριλίου στην αμερικανική πρωτεύουσα να «θολώσει» τα νερά και να μη δεχθεί διμερείς ή τριμερείς συναντήσεις για το ελληνικό ζήτημα προσποιούμενος ότι στην Ουάσιγκτον δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για την αξιολόγηση και το χρέος.

Την ίδια εντύπωση είχε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος στις διαδοχικές επαφές που είχε την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο με Λαγκάρντ-Ντράγκι - Ντάισελμπλουμ και Σόιμπλε στην έδρα του ΔΝΤ φαινόταν βέβαιος ότι οι συζητήσεις "βαίνουν καλώς" και είχε μείνει με την εντύπωση ότι οι συζητήσεις μεταφέρονται στο Άμστερνταμ και στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ξαφνικά όμως, την περασμένη Παρασκευή το βράδυ συγκλήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα το επονομαζόμενο Ουάσιγκτον κλαμπ, το οποίο έχει δημιουργηθεί για να συζητήσει επί του ελληνικού χρέους, με τη συμμετοχή των 4 ισχυρότερων χωρών της Ευρωζώνης και εκπροσώπων του Eurogroup, της ΕΚΤ, του ESM και του ΔΝΤ.

Το «κλαμπ» είναι κλειστό. Στη συνεδρίαση, κατατέθηκε πρόταση του προέδρου του EWG, Τόμας Βίζερ που στην ουσία ήταν μια «καμουφλαρισμένη» πρόταση του Σόιμπλε για να πλήξει την Κομισιόν.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ έχει «προηγούμενα» με τις κινήσεις της Κομισιόν στις διαπραγματεύσεις του 2015 και κυρίως με τις κρυφές συναντήσεις που έγιναν με Έλληνες αξιωματούχους, ύστερα από πρωτοβουλία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα και να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

Ο κ. Σόιμπλε, με την κίνηση της περασμένης Παρασκευής, αιφνιδίασε την Κομισιόν και την ελληνική κυβέρνηση που θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να έρθουν σε μια συμφωνία για την αξιολόγηση πριν από το Πάσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου