24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Έγκλημα στον καταυλισμό μεταναστών στη Χίο


31χρονος Αιγύπτιος τραυμάτισε θανάσιμα στον λαιμό 32χρονο ομοεθνή του - Ανησυχία ότι η εγκληματικότητα θα φτάσει εκτός ορίων 

Τραγική κατάληξη είχε η διαμάχη δύο προσφύγων στον καταυλισμό φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα της Χίου. 

Λίγο μετά τις 09:30 το πρωί, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτίας, ένας 31χρονος Αιγύπτιος διαπληκτίστηκε λεκτικά με έναν 32χρονο ομοεθνή του με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή λίγα λεπτά αργότερα.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο 31χρονος τραυμάτισε, με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου τον 32χρονο ομοεθνή του με αποτέλεσμα το θύμα να πέσει αιμόφυρτο στο έδαφος. Παρότι μάλιστα διακομίστηκε άμεσα στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το θύμα εξέπνευσε κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Σύμφωνα με το politischios και οι δύο βρίσκονταν στη Χίο από τις αρχές Μαΐου. Ο 31χρονος δράστης έχει συλληφθεί ενώ προανάκριση, με τη βοήθεια μεταφραστών, διενεργεί η Ασφάλεια Χίου. 


Ανησυχία ότι η εγκληματικότητα θα φτάσει εκτός ορίων


Εν τω μεταξύ φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα καταγράφει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Όπως περιγράφεται σε ρεπορτάζ της Deutsche Welle, ιδιαίτερα ανησυχητική ήταν η κατάσταση σε άτυπους καταυλισμούς. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ πολλές γυναίκες- πρόσφυγες υποχρεώνονται στο λεγόμενο «survival sex»- να ανέχονται δηλαδή τη σεξουαλική βία σε βάρος τους για λόγους επιβίωσης. 

Οι μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στο ρεπορτάζ είναι χαρακτηριστικές. Για παράδειγμα, στον καταυλισμό που είχε στηθεί έξω από το ξενοδοχείο «Χαρά» στους Ευζώνους είχε εγκατασταθεί και η Ζάρα από το Αφγανιστάν, μαζί με την αδερφή και τα δυο ανίψια της. Προηγουμένως διέμεναν στην Ειδομένη από όπου είχαν επιχειρήσει συνολικά οκτώ φορές να περάσουν τα σύνορα προς τα Σκόπια με τη βοήθεια διακινητών, ωστόσο ανεπιτυχώς.

Εμπόριο ναρκωτικών και λευκής σαρκός

Στο «γκέτο» της Ειδομένης, μέχρι την πλήρη εκκένωσή της από τα ΜΑΤ, το εμπόριο ναρκωτικών διεξαγόταν ελεύθερα, με τους εμπόρους να πουλάνε το ένα γραμμάριο χασίς έναντι 20 ευρώ, αλλά να ικανοποιούν και τα γούστα όσων προτιμούν την ηρωίνη... Στο εμπόριο «λευκής σαρκός», τα πρωτεία τα είχαν Μαροκινοί και Ιρακινοί, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν ανυπεράσπιστες πρόσφυγες και μετανάστριες που ζούσαν μόνες τους στην Ειδομένη. 


Πεδίο μάχης το κέντρο φιλοξενίας της Σάμου



Μόλις πριν λίγες μέρες, στις 2 Ιουνίου, το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Σάμο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης όταν συνεπλάκησαν μεταξύ τους Αφγανοί, Πακιστανοί και Σύροι. Οι τραυματίες από τα επεισόδια ανήλθαν σε 15, ενώ ένας Πακιστανός που δέχθηκε χτυπήματα στο κεφάλι από άλλους μετανάστες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η σύγκρουση ήταν ιδιαιτέρως βίαιη, ενώ μέρος των εγκαταστάσεων τυλίχθηκαν στις φλόγες, θέτοντας σε κίνδυνο οικογένειες προσφύγων που βρίσκονταν στα σημεία αυτά.

Ιρανός μαχαίρωσε θανάσιμα Αφγανό και εξαφανίστηκε



Την Κυριακή Ιρανός μαχαίρωσε Αφγανό στο Πεδίον του Άρεως και εξαφανίστηκε. Ο λόγος που ο 40χρονος Ιρανός επιτέθηκε και μαχαίρωσε 50χρονο Αφγανό παραμένει άγνωστος, ενώ οι αρμόδιες αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου ο δράστης να εντοπιστεί. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες στα σημεία της Αττικής όπου βρίσκονται πρόσφυγες.
πρωτο θεμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου