24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

Η ψήφος σας χάρισε στην Τήλο διπλή πρωτιά στην Ευρώπη.



Πριν λίγες μέρες ζήτησα τη στήριξή σας στην υποψηφιότητα ενός έργου ελληνικής πρωτοβουλίας στα ευρωπαϊκά βραβεία ενέργειας για το 2017. Σήμερα με μεγάλη χαρά σας γράφω για να εκφράσω ένα απέραντο ευχαριστώ. Η ψήφος σας χάρισε στο νησί της Τήλου και στο πρόγραμμα TILOS, στο οποίο συμμετέχει και το WWF Ελλάς, μια χρυσή, διπλή πανευρωπαϊκή πρωτιά!

Συγκεκριμένα στα φετινά ευρωπαϊκά βραβεία βιώσιμης ενέργειας που διοργανώνει εδώ και 11 χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πρόγραμμα TILOS αναδείχθηκε πρώτο στην ψηφοφορία του κοινού ανάμεσα σε 12 συνολικά ευρωπαϊκά έργα, αλλά 

και πρώτο στην ειδική κατηγορία των Ενεργειακών νησιών. Σε σύνολο 20.000 ψήφων, τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συμμετοχή στον συγκεκριμένο θεσμό, το ελληνικό πρόγραμμα απέσπασε περίπου τις μισές ψήφους. Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε εσάς. Στη δική σας συμμετοχή.

Πριν 2,5 χρόνια, σε μια δύσκολη για την Ελλάδα περίοδο, ξεκινήσαμε σε συνεργασία με το ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ και 11 ακόμα εταίρους από 6 ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και τη στήριξη των κατοίκων της Τήλου ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι.

 Αλλά παράλληλα και ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδα για το μέλλον. Στόχος μας να χαρίσουμε στο νησί της Τήλου την αυτάρκειά της σε ενέργεια, χρησιμοποιώντας όλα όσα της χάρισε απλόχερα η φύση. Τον ήλιο και τον αέρα. Και τα έχουμε σχεδόν καταφέρει.

Η διπλή αυτή ευρωπαϊκή βράβευση αποδεικνύει περίτρανα ότι μέσα από τη συνεργασία και την προσεγμένη δουλειά μπορεί να προκύψει ελπίδα. Είναι σημαντικό να αγκαλιάζουμε όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που μπορούν να πάνε την Ελλάδα μπροστά. Μαζί έχουμε καταφέρει πολλά. Μπορούμε ακόμα περισσότερα.

Εκ μέρους και των υπόλοιπων 12 εταίρων μας στο πρόγραμμα, αλλά και των κατοίκων του νησιού που στηρίζουν και πίστεψαν από την αρχή στο καινοτόμο αυτό έργο, σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Καραβέλλας
Γενικός Διευθυντής WWF Ελλάς