24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Έξαρση του κορονοϊού στα ΣΚΟΠΙΑ – Πλησιάζουν τα 5.000 κρούσματα


Όπως ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές στη Βόρεια Μακεδονία το τελευταίο 24ωρο 

καταγράφηκαν 156 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα... το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να ανέρχεται πλέον στα 4.820.

Επίσης, έξι άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τη νόσο κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 222 τον αριθμό των θυμάτων από επιπλοκές της νόσου.


Τα περισσότερα από τα 156 νέα κρούσματα καταγράφονται και πάλι στα Σκόπια (100 κρούσματα) και στο Τέτοβο (19).

Η διευθύντρια της Επιθεώρησης Υγιεινής της χώρας, Ιρίνκα Σοτίροβα-Μπούχοβα δήλωσε ότι οι επιδημιολογικές έρευνες καταδεικνύουν πως από τότε που ξεκίνησε η χαλάρωση των μέτρων (στις 24 Μαϊου) και μετά αυξάνεται αισθητά ο αριθμός των θετικών στον κορονοϊό ασθενών.

Κατά την περίοδο αυτή έχουν εντοπισθεί πάνω από 40 μεγάλες εστίες διασποράς κορονοϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας, ενώ αρκετές εστίες (περί τις 20) έχουν εντοπισθεί στην περιοχή της πόλης των Σκοπίων, διευκρίνισε η Σοτίροβα-Μπούχοβα και επισήμανε ότι την περίοδο αυτή οι περισσότερες μεταδόσεις κορoνοϊού εντοπίζονται μεταξύ μελών οικογενειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ