24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

H εταιρεία που έκανε γνωστό στη χώρα μας το υγραέριο....PetroGaz, μας αποχαιρέτησε πριν από λίγες εβδομάδες




 PetroGaz, που μας αποχαιρέτησε πριν από λίγες εβδομάδες, η
PetroGaz, η εταιρεία που έκανε γνωστό στη χώρα μας το υγραέριο και είναι αδιαμφισβήτητη... leader αυτής της αγοράς. Πρόκειται για μια εταιρεία που έχει σχεδόν ταυτίσει τη διαδρομή της με την πορεία της μεταπολεμικής Ελλάδας, καθώς δίνει αδιάλειπτα το «παρών» από το 1953, ως η πρώτη θυγατρική του μητρικού ομίλου ButanGas, που ίδρυσε στην Ιταλία το 1948 ο Ρουμάνος καθηγητής Ιωσήφ Κονσταντίν Ντράγκαν.

Ο ευρωπαϊστής εκ πεποιθήσεως Ντράγκαν, αντιλαμβανόμενος τη δυναμικότητα της αγοράς υγραερίου και ορμώμενος από την επίτευξη των στόχων της ButanGas, διείδε από νωρίς ότι το κλειδί βρίσκεται στην ανάπτυξη μέσω εξωστρέφειας. Ετσι, μόλις μία επταετία από την ίδρυση της μητρικής, έκανε το μεγάλο βήμα και προχώρησε το 1953 στη σύσταση της PetroGaz στην Ελλάδα.

Δύο χρόνια μετά την άφιξη στη χώρα μας κατασκευάζονται οι πρώτες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διανομής υγραερίου στην περιοχή Κουκλουτζά της Θεσσαλονίκης, που έπειτα από σχεδόν μια 15ετία μεταφέρθηκαν στα Διαβατά.


 Από τα πρώτα κιόλας χρόνια το καταναλωτικό κοινό ανακάλυψε έναν νέο τρόπο θέρμανσης και μαγειρέματος χάρη στην PetroGaz, η οποία κατείχε σημαντικό ρόλο στον ενεργειακό κλάδο, κάνοντας το όνομά της σχεδόν συνώνυμο της λέξης «υγραέριο» στην Ελλάδα. Κάτι που έθεσε τις βάσεις της περαιτέρω ανάπτυξης.

Ετσι, το 1961 εγκαινιάστηκε η μεγάλη εγκατάσταση της PetroGaz στον Ασπρόπυργο και ξεκίνησε η επέκταση στη νησιωτική και την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα. Ακολούθησαν νέες εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εμφιάλωσης σε Μυτιλήνη (1962), Κέρκυρα (1972), Πάτρα (1974-1975), Καλαμάτα (1974-1975), Πρέβεζα (1974-1975), Ηράκλειο (1980), Χανιά (1980), Χίο (1980), Ιωάννινα (1996), Λάρισα (1998) και Αλεξανδρούπολη (2009). Το 2019 ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο ιδιόκτητο πρατήριο υγρών καυσίμων και υγραερίου της εταιρείας επί της λεωφόρου Αθηνών στο Χαϊδάρι.


Στο πέρασμα των χρόνων η PetroGaz αναπτύχθηκε ραγδαία και έγινε μέρος της καθημερινότητας τροφοδοτώντας με υγραέριο χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, βιομηχανίες και πρατήρια υγραεριοκίνησης. Σήμερα συνεργάζεται με περισσότερα από 12.000 πρατήρια διακίνησης εμφιαλωμένου προϊόντος, έχει εγκατεστημένες σε πελάτες της περισσότερες από 15.000 δεξαμενές χύμα προϊόντος και παράλληλα τροφοδοτεί πολλά πρατήρια υγραεριοκίνησης Autogas σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου