24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

LIVE | Μεγάλη Πέμπτη - Ακολουθία των Αγίων Παθών «Από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών»

Δευτέρα

Είναι η σαρδέλα το νέο κόκκινο κρέας;


Μαρινάτες, παστές, ψητές στα κάρβουνα, μαγειρεμένες στο φούρνο με ντομάτα, τηγανητές…


όπως και να τις ετοιμάσετε οι σαρδέλες παραμένουν νόστιμες, απολαυστικές ...και θρεπτικές, παρά τον ταπεινό τους χαρακτήρα.

Το μικρό και οικονομικό αυτό ψάρι που βρίσκεται σε αφθονία στις θάλασσες αποτελεί βάση για γευστικά πιάτα, αλλά αποδεικνύεται και πολύτιμο γιατί καταναλώνοντάς το στη θέση του κόκκινου κρέατος επιβαρύνεται λιγότερο το περιβάλλον και αποτρέπονται 750.000 πρόωροι θάνατοι.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που διεξήγαγαν Ιάπωνες και Αυστραλοί επιστήμονες μετά την ανάλυση δεδομένων από περίπου 130 χώρες. Σύμφωνα με τη μελέτη τους η αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος με ψάρια, όπως σαρδέλες, γαύροι και ρέγγες, θα μπορούσε να αποτρέψει 750.000 πρόωρους θανάτους ετησίως που προκαλούνται από καρδιαγγειακές παθήσεις ή από ασθένειες όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου.

Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα ψάρια είναι μία πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση ως αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος και τονίζουν ότι είναι απαραίτητη η χάραξη σχεδίου για τη διατροφή του μέλλοντος ευαισθητοποιώντας τους πολίτες για τον περιορισμό πρόσληψης κόκκινου κρέατος και την προώθηση της κατανάλωσης ψαριών. Όπως επισημαίνουν, η ενημέρωση για τους κινδύνους σχετικά με την υγεία μπορεί να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να κάνουν το βήμα και να εμπλουτίσουν τη διατροφή τους με ψάρι.

Ως παράδειγμα, μάλιστα, προτείνουν την περίπτωση της Αργεντινής -γνωστή για το υψηλό ποσοστό κατανάλωσης κρέατος- όπου έχει παρατηρηθεί μείωση στην προτίμηση στο βοδινό, εξαιτίας της αυξανόμενης ανησυχίας για την υγεία, την καλή διαβίωση των ζώων και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου