24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Καύσωνας: Στα «κόκκινα» η χώρα για 48 ώρες - Πού θα δείξει 43άρια το θερμόμετρο


Τετάρτη και την Πέμπτη (18/7) αναμένεται η κορύφωση του κύματος καύσωνα με θερμοκρασίες 

έως και 43 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίου καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.


Οι θερμές αέριες... μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την περιοχή μας συνεχίζουν να προκαλούν στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι την Παρασκευή (19/7).

Ειδικότερα, την Τετάρτη και την Πέμπτη μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να φτάσει:

α. Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και τοπικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου.
β. Στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.
γ. Στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.
δ. Στην Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός , σύμφωνα με την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά και τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα. Ως προς τις μέγιστες τιμές της, προβλέπεται να φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Ως προς τις ελάχιστες τιμές της, προβλέπεται να κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου