24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Για την επιστροφή της πολιτικής στα χέρια του λαού έκανε λόγο στις πρώτες του δηλώσεις από την Ντάουνινγκ Στριτ ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας


 
«Ψηφίσατε αποφασιστικά υπέρ της αλλαγής» τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις από την Ντάουνινγκ Στριτ ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ.

Ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στον Ρίσι Σούνακ ευχαριστώντας.. 
 και τον τονίζοντας το γεγονός πως ήταν ο πρώτο Βρετανο – Ασιάτης πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η χώρα μας ψήφισε αποφασιστικά υπέρ της αλλαγής, της εθνικής ανανέωσης και της επιστροφής της πολιτικής στη δημόσια υπηρεσία», τόνισε. Έστειλε παράλληλα το μήνυμα πως «πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά μαζί».


«Αυτή η πληγή, αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να επουλωθεί μόνο με πράξεις – όχι με λόγια – το ξέρω αυτό. Αλλά μπορούμε να κάνουμε μια αρχή σήμερα», επισήμανε.


Συνεχίζοντας την ομιλία του ανέφερε ότι θα φέρει την ευθύνη της εμπιστοσύνης που έδειξαν οι ψηφοφόροι στους Εργατικούς:

«Είτε ψηφίσατε Εργατικούς είτε όχι, σας λέω ευθέως ότι η κυβέρνησή μου θα σας υπηρετήσει. Η πολιτική μπορεί να είναι μια δύναμη για το καλό. Αλλάξαμε το Εργατικό Κόμμα, το επαναφέραμε στην υπηρεσία και έτσι θα κυβερνήσουμε. Πρώτα η χώρα, μετά το κόμμα».


 «Η υπηρεσία είναι απλώς η προϋπόθεση της ελπίδας. Και είναι σίγουρα σαφές σε όλους ότι η χώρα μας χρειάζεται μια μεγαλύτερη επανεκκίνηση».Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Βικτόρια, ο 61 ετών, πρώην δικηγόρος ειδικευμένος στα ανθρώπινα δικαιώματα, που εισήλθε στην πολιτική πριν από μόλις 9 χρόνια, έγινε δεκτός νωρίτερα στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, λίγη ώρα αφού είχε υποβάλλει και τυπικά την παραίτησή του και είχε αποχωρήσει ο προκάτοχός του, Ρίσι Σούνακ.

Ο Κιρ Στάρμερ βρέθηκε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ όπου έλαβε από τον βασιλιά Κάρολο εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου