24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Γεμάτες με σιτηρά οι αποθήκες σε όλη τη Κίνα...Η πίεση σε όλες τις παγκόσμιες αγορές είναι ήδη εμφανής


Γεμάτες με σιτηρά οι αποθήκες σε όλη τη Κίνα, καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει, αφήνοντας 


τους αγρότες του κόσμου να αντιμετωπίσουν την προοπτική μιας μακροχρόνιας επιβράδυνσης που θα πλήξει έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες τους.

Η πίεση σε όλες ..τις παγκόσμιες αγορές είναι ήδη εμφανής. Οι γαλλικές εξαγωγές κριθαριού προς την Κίνα έχουν καταρρεύσει και οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη πουλήσει ένα πλήρες φορτίο καλαμποκιού για τη νέα περίοδο. Οι αγρότες σιταριού στην Αυστραλία είναι πιθανό να είναι νευρικοί καθώς ετοιμάζονται να αρχίσουν τη συγκομιδή της νέας σοδειάς τους τις επόμενες εβδομάδες.

Τίποτα από αυτά δεν θα αλλάξει σύντομα, και ο συνδυασμός της γήρανσης του πληθυσμού και της επιβράδυνσης της οικονομίας είναι κακός οιωνός για το μέλλον. 

Οι traders και οι αγρότες θα πρέπει να αρχίσουν να προσαρμόζονται σε μια πολύ διαφορετική προοπτική ζήτησης. Ακόμα και αν οι ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων διατηρήσουν τις εισαγωγές ισχυρές για τα επόμενα χρόνια, η ανάπτυξη που παρατηρήθηκε τις τελευταίες δύο δεκαετίες είναι πιθανό να έχει τελειώσει.


«Οι άνθρωποι γίνονται πιο απαισιόδοξοι για την οικονομία και τη ζήτηση», δήλωσε ο Ivy Li, αναλυτής των αγορών εμπορευμάτων της StoneX με έδρα τη Σαγκάη. «Οι εισαγωγείς θα είναι πολύ προσεκτικοί, θα αγοράζουν πιο αργά και θα κάνουν περισσότερες αγορές από χέρι σε χέρι. Ο αντίκτυπος από την κατάρρευση της εμπιστοσύνης είναι παντού».

Η επιβράδυνση της Κίνας και η ύφεση στην αγορά ακινήτων της χώρας έχουν πλήξει την καταναλωτική εμπιστοσύνη, ωθώντας τα νοικοκυριά να περιορίσουν το κρέας και να γυρίσουν την πλάτη στα εστιατόρια, μειώνοντας την ποσότητα των καλλιεργειών που απαιτούνται για τη διατροφή ενός τεράστιου κοπαδιού χοίρων ή για το τηγάνισμα τροφίμων.


Το Πεκίνο έχει ήδη λάβει μέτρα για να προσπαθήσει να προστατεύσει τους αγρότες, ζητώντας από τους εμπόρους να περιορίσουν τις υπερπόντιες αγορές καλαμποκιού, κριθαριού και σόργου – μια προσπάθεια να μειωθεί η υπερπροσφορά που επιδεινώθηκε από ένα όργιο αγορών νωρίτερα μέσα στο έτος, όταν οι traders αγόρασαν φθηνά φορτία από το εξωτερικό. 

Τα φορτία αυτά κατέληξαν τελικά στα κινεζικά λιμάνια, ακριβώς όταν η κατανάλωση εξασθένησε. Το έθνος έχει επίσης προχωρήσει στη μείωση της χρήσης του αλεύρου σόγιας στις ζωοτροφές, σύμφωνα με το Bloomberg.


Συρρικνώνεται το εμπόριο

Η οικονομική άνθηση της Κίνας στις αρχές του αιώνα μεταμόρφωσε το έθνος σε έναν ισχυρό καταναλωτή εμπορευμάτων, από σιτηρά μέχρι μέταλλα και πετρέλαιο, και οδήγησε τις πλούσιες σε πόρους χώρες να αυξήσουν την παραγωγή τους για να καλύψουν την αυξανόμενη ζήτηση. Η ίδια η γεωργική βιομηχανία της Κίνας είναι τεράστια, αλλά η ανάγκη να θρέψει 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους σημαίνει ότι έχει γίνει ένας μεγαλοεισαγωγέας σόγιας με την πάροδο των ετών – και πιο πρόσφατα ένας σημαντικός αγοραστής σιταριού.

Για την περίοδο που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, οι ΗΠΑ πούλησαν μόνο 13.400 μετρικούς τόνους καλαμποκιού για παράδοση στην Κίνα, σε σύγκριση με περισσότερους από 564.000 τόνους ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της περιόδου 2023-24, οι εξαγωγές ήταν κατά 63% χαμηλότερες. Οι αποστολές από τη Βραζιλία μειώθηκαν επίσης.

Οι εξαγωγές γαλλικού κριθαριού -συμπεριλαμβανομένης της βύνης που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μπύρας- είναι σχεδόν 50% χαμηλότερες από το βασικό λιμάνι της Ρουέν σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου