24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Αυτά τα άγρια ζώα βοηθούν το ένα το άλλο



Η ζωή στη φύση δεν είναι εύκολη για τα άγρια ζώα, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να καταλήγουν να 


λειτουργούν συνεργατικά, βοηθώντας το ένα το άλλο στην εύρεση τροφής, στην προστασία από τους θηρευτές, κ.α.

Αυτού του είδους.. η σχέση θεωρείται συμβιωτική. Στη βιολογία, ο όρος “συμβίωση” περιγράφει κάθε αμφίδρομη ή παρασιτική αλληλεπίδραση μεταξύ δύο βιολογικών οργανισμών.

Ας δούμε 7 αναπάντεχα παραδείγματα αμφίδρομης συμβίωσης που μπορεί κανείς να δει στη φύση:Οι λεγόμενοι γελαδάρηδες, που είναι είδος ερωδιού, τρέφονται με έντομα. Στη σαβάνα, τα έντομα συγκεντρώνονται πάνω στους επιβλητικούς νεροβούβαλους. Στην υποσαχάρια Αφρική, μπορεί κανείς να δει αυτά τα πτηνά να στέκονται πάνω στην πλάτη ενός νεροβούβαλου και να τρέφονται με τα έντομα που κλωτσάει από το γρασίδι στον αέρα το μεγαλόσωμο θηλαστικό. Ακόμα, οι γελαδάρηδες χρησιμοποιούν τους νεροβούβαλους ως μεταφορικό μέσο, ενώ παράλληλα αφαιρούν από πάνω τους τα επιβλαβή τσιμπούρια και τους ψύλλους. Οι γελαδάρηδες διαθέτουν υψηλά επίπεδα επαγρύπνησης, με αποτέλεσμα να μπορούν να προειδοποιούν τους νεροβούβαλους όταν κινδυνεύουν.

Κροκόδειλος της Αιγύπτου




Ένα από τα πιο περίεργα, αναπάντεχα, αλλά και γνωστά ζεύγη ζώων που βοηθούν το ένα το άλλο, είναι ο κροκόδειλος της Αιγύπτου και το μικρό πουλάκι πλουβιανός, που αλλιώς λέγεται και “πουλί των κροκοδείλων”. Αυτά τα γενναία πτηνά κουρνιάζουν μέσα στο ανοιχτό στόμα των κροκοδείλων και τους καθαρίζουν τα δόντια από υπολείμματα τροφής. Οι κροκόδειλοι, μάλιστα, τα αφήνουν γιατί γνωρίζουν ότι έτσι τα δόντια τους παραμένουν καθαρά και υγιή.

Κογιότ (Canis latrans) και Αμερικάνικος ασβός (Taxidea taxus)



Στην Αμερική, τα κογιότ και οι ασβοί συχνά κυνηγούν μαζί. Πρόκειται για δύο είδη που είναι εξαιρετικοί κυνηγοί, αλλά τα κογιότ δυσκολεύονται όταν τα θηράματά τους αναζητούν καταφύγιο κάτω από τη γη. Οι ασβοί, ως πολύ ικανοί στο σκάψιμο, βοηθούν τα κογιότ να πιάσουν την τροφή τους, και μετά μοιράζονται μαζί τους το γεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου