24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Μεξικό: πολιτικοί και εισαγγελείς στα καρτέλ ναρκωτικών

Μαΐου 27, 2009

Ειδήσεις Διεθνή:

news-mexico-drug-cartels

Τουλάχιστον 27 υψηλόβαθμους αξιωματούχους συνέλαβαν οι Αρχές του Μεξικού στην επαρχία Μιτσοακάν, για συνεργασία με καρτέλ ναρκωτικών.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται 10 δήμαρχοι, ένας δικαστής και ο σύμβουλος του κυβερνήτη της επαρχίας Μιτσοακάν.

Πρόκειται για τους δημάρχους των πόλεων Απατσινγκάν, Ουρουαπάν, Μπουεναβίστα Τοματλάν, Κοαλκομάν, Νουέβο Ουρέτσο, Αρτεάγα, Τεπαλκατέπεκ, Αγκιλίγια, Τουμπισκάτιο και Σιουδάδ Ιδάλγο.

Συνελήφθη επίσης ο Σιτλάγι Φερνάντες, πρώην πολιτειακός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, ο Μάριο Μπαουτίστα Ραμίρες, επικεφαλής του πολιτειακού ινστιτούτου εκπαίδευσης αστυνομικών, και ο υφυπουργός δημόσιας ασφάλειας στο Μιτσοακάν Κάρλος Βέγα Σαλδάνια.

Μια μέρα νωρίτερα, η αστυνομία είχε συλλάβει αρκετά άτομα, ως ύποπτα μέλη του καρτέλ ναρκωτικών «Λα Φαμίγια» το οποίο ελέγχει την διακίνηση στη χώρα.

Το 2006, ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν είχε διατάξει στρατιωτική επιχείρηση στην εν λόγω επαρχία, όπου «κυβερνούν» οι βαρόνοι ναρκωτικών.

Από τότε διεξάγονται ευρείας κλίμακας επιχειρήσεις σε διάφορες πόλεις του Μεξικού, προκειμένου να περιοριστούν οι βίαιες επιθέσεις από τις συμμορίες των μεγαλεμπόρων, που μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει τη ζωή σε 9.000 ανθρώπους.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ένας Μεξικανός δημοσιογράφος απήχθη από την κατοικία του και δολοφονήθηκε από αγνώστους που, σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνεργάζονται με τα καρτέλ ναρκωτικών.

Με αυτό τον τρόπο οι μεγαλέμποροι προσπαθούν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους που πολλές φορές φτάνουν στα ίχνη επικίνδυνων κυκλωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου