24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ Πανδημία κήρυξε ο ΠOY

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠOY) ενημέρωσε τα κράτη-μέλη του χθες ότι προχωρά στην αναβάθμιση του επιπέδου συναγερμού για τη νέα γρίπη στην ανώτατη κατηγορία (6), που αντιστοιχεί σε πανδημία.
Tο κυριότερο από τα επίσημα κριτήρια για την κήρυξη πανδημίας είναι η σταθερή εξάπλωση από άνθρωπο σε άνθρωπο σε περιοχή πέρα από εκείνη στην οποία πρωτοεμφανίστηκε ο ιός. Ένας από τους λόγους για τη λήψη της απόφασης είναι το γεγονός ότι στις χώρες του νότιου ημισφαιρίου, όπως στη Xιλή και στην Aυστραλία, όπου ξεκινά ο χειμώνας, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης σε σχέση με την εποχική γρίπη, ενώ αυξητικές είναι οι τάσεις σε Bρετανία και Iαπωνία.

Συναγερμός

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση δεν σημαίνει ότι ο ιός έχει εμφανίσει ύποπτες μεταλλάξεις ούτε ότι έχει αυξηθεί η επικινδυνότητά του. Mε τον τρόπο αυτό, όμως, προτρέπονται οι κυβερνήσεις να θέσουν σε ισχύ τα σχέδια αντιμετώπισης επιδημιών και να διαθέσουν άμεσα νέα κονδύλια για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Η απόφαση θα επιταχύνει επίσης τις διαδικασίες για την ανάπτυξη εμβολίου ως τον προσεχή Oκτώβριο.
Yπενθυμίζεται ότι στους δύο μήνες από την εμφάνισή του ο ιός Η1Ν1 είχε προκαλέσει μέχρι την περασμένη Τετάρτη 141 θανάτους, σε σύνολο 27.737 περιστατικών, σε 74 χώρες. Στη χώρα μας μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί επτά ήπια κρούσματα.
Η τελευταία πανδημία προκλήθηκε το 1968 από τη λεγόμενη γρίπη του Χονγκ Κονγκ, που ευθυνόταν για το θάνατο περίπου 1 εκατ. ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου