24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Τα βλαστάρια μπρόκολου προστατεύουν έλκος και καρκίνο.

Την προστατευτική δράση του μπρόκολου στο στομάχι αποδεικνύει πρόσφατη http://www.worldcommunitycookbook.org/season/guide/photos/broccoli.jpgμελέτη στην Ιαπωνία, η οποία δημοσιοποιείται στο Cancer Prevention Research. Στο σχετικό άρθρο, οι επιστήμονες αποφαίνονται ότι η κατανάλωση μπρόκολου, δυο φορές τη μέρα, σε καθημερινή βάση, προστατεύει από γαστρεντερολογικά προβλήματα και προλαμβάνει τον καρκίνο.

Το μπρόκολο περιέχει σουλφοραφάνη, μια ουσία που έχει αποδειχθεί, ήδη, ότι ενεργοποιεί την παραγωγή ενζύμων που προστατεύουν το στομάχι από τις οξειδωτικές βλάβες και μειώνουν τα επίπεδα φλεγμονής.

Στην έρευνα συμμετείχαν 48 Ιάπωνες που είχαν βρεθεί θετικοί στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, καρκινογόνο μικρόβιο που ενοχοποιείται για το έλκος στομάχου. Οι επιστήμονες έδωσαν στους μισούς από τους εθελοντές, βλαστάρια μπρόκολου, καθημερινά για δυο μήνες σε ποσότητα 70 γραμμαρίων. Παράλληλα, έδωσαν στους υπόλοιπους μικρά τριφύλλια που δεν περιείχαν σουλφοραφάνη, για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Το μπρόκολο μείωσε δραστικά τα επίπεδα του μικροβίου στο στομάχι, όπως έδειξαν οι εξετάσεις. Το τριφύλλι, αντίθετα, δεν φάνηκε να επηρεάζει τα επίπεδα της μόλυνσης. «Βρήκαμε ένα τρόφιμο, που, αν καταναλώνεται τακτικά, μπορεί να επιδράσει στα αίτια που προκαλούν πολλά γαστρικά προβλήματα και ενδεχομένως να συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του στομάχου», αναφέρει ο Dr. Fahey, βιοχημικός από το School of Public Health, (Johns Hopkins University).

Από την έρευνα προκύπτει, ειδικότερα, ότι τα βλαστάρια από τα μπρόκολα έχουν πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα από σουλφοραφάνη σε σχέση με τα ώριμα μπρόκολα.

Η ερευνητική ομάδα τάισε, επίσης, φύτρο μπρόκολου ποντίκια και διαπίστωσε ότι ο αριθμός των ελικοβακτηριδίων στο στομάχι και τα επίπεδα φλεγμονής μειώθηκαν, επίσης, σε μεγάλο βαθμό.«Το γεγονός ότι τα επίπεδα μόλυνσης και φλεγμονής μειώθηκαν υποδεικνύει ότι η πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου ή έλκους έχει μειωθεί», επισήμανε ο Dr. Fahey .

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού περιλαμβάνεται στη λίστα των πιο καρκινογόνων παραγόντων. Η λοίμωξη την οποία μπορεί να προκαλέσει το βακτηρίδιο αυτό πλήττει δισεκατομμύρια ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου