24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Τρίτη, 21 Ιούλιος 2009

H μεγάλη απάτη με τον τηλε-μαραθώνιο της ΕΡΤ για το ανύπαρκτο «χριστιανικό νοσοκομείο» στη Γάζα.Χλευαστικά σχόλια από εβραϊκά blogs για την χώρα μας..



Αποδέχτης πολλών ειρωνικών και απαξιωτικών σχολίων έχει γίνει τις τελευταίες μέρες η χώρα μας από πολλά εβραϊκά blogs ανά τον κόσμο.

Ο λόγος είναι ο τηλε-μαραθώνιος «Αναζητείται έργο στη Γάζα» που διεξήχθη στις 23 Φεβρουαρίου από το ΤΕΕ και άλλους 9 συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς, σε συνεργασία με την ΕΡΤ και τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για εξαπάτηση του κοινού και όλων των δωρητών που με χαρά προσέφεραν τα χρήματά τους.

Το Ιστορικό

Ο τηλε-μαραθώνιος της ΕΡΤ είχε ως στόχο να μαζευτούν χρήματα για την αποκατάσταση του «Χριστιανικού Νοσοκομείου της Γάζας» που «κατέστρεψαν ολοσχερώς οι Ισραηλινοί» με τις βόμβες τους. Το συγκεντρωθέν ποσόν ανήρθε τελικά στα 1.2 εκατομμύρια Ευρώ.

Η έρευνα


Όπως αναφέρει το εβραϊκό πρακτορείο ειδήσεων JTA μετά από έρευνα που έκανε διαπιστώθηκε ότι στις λίστες των Ηνωμένων Εθνών και του οργανισμού Red Crescent Society (Ερυθράς Ημισελήνου )που περιελάμβανε όλα τα καταστρεμμένα οικήματα πουθενά δεν υπάρχει κτήριο με την ονομασία Χριστιανικό Νοσοκομείο.

Το μόνο που υπάρχει είναι το Χριστιανικό νοσοκομείο στη Γάζα, το Al-Ahli, και που είναι συνδεδεμένο με την Αγγλικανική εκκλησία αλλά δεν έπαθε τίποτα. Κάπου έξω από την πόλη της Γάζας υπάρχει ένα ιδιωτικό μικρό κέντρο υγείας που ένας από τους χορηγούς είναι μία Χριστιανική οργάνωση η Near East Council Of Churches και που αυτό όντως χτυπήθηκε. Έτσι ξεκίνησε η έρευνα.

Όπως αναφέρει το JTA για να είμαστε βέβαιοι πως δεν κάνουμε λάθος, τηλεφωνήσαμε σε 2 Παλαιστίνιους που μένουν στη Γάζα και που είναι ή ήταν κάποτε μέλη Παλαιστινιακών MΚΟ και μετά από δύο μέρες που ερεύνησαν το θέμα (ο καθένας χωριστά) γύρισαν με την ίδια απάντηση. «Το ένα και μοναδικό Χριστιανικό νοσοκομείο που υπάρχει στη Γάζα, και χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά.» Μάλιστα ο ένας με ρώτησε που πήγαν τα λεφτά.

Οι απαντήσεις

Σε ερώτηση προς τον προέδρου της ΕΡΤ κ.Παναγώπουλο το JTA έλαβε την παρακάτω απάντηση «Η ΕΡΤ δεν διοργανώνει απλώς παραχωρεί τον χρόνο. Η ΓΣΕΕ και το Υπουργείο Εξωτερικών το διοργάνωσε.»

Επόμενο τηλέφωνο στο ΤΕΕ όπου μετά από 5 τηλεφωνήματα μας είπαν πως δεν ξέρουν τίποτα. Στο ερώτημα ποιο είναι το ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ που θα κτίσουν δωρεάν όπως είπαν στη TV μια κα εμείς δεν το βρίσκουμε, η απάντηση ήταν πως απλώς πήγαν στη τηλεόραση και είπαν ότι αν χρειαστεί να κτίσουμε κάτι θα το κάνουμε δωρεάν. Φυσικά δεν είπαν τίποτα τέτοιο στην τηλεόραση, είπαν ότι θα κτίσουν δωρεάν το "Χριστιανικό" νοσοκομείο, εννοώντας προφανώς τις μελέτες (βλέπε δελτίου τύπου της ΕΡΤ στο τέλος του παρόντος άρθρου).

Όντως το Υπουργείο Εξωτερικών μας είπε πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας αποφασίστηκε να μαζευτούν χρήματα για την αποκατάσταση ζημιών σχολείων και νοσοκομείων. «Προφανώς-μας είπε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου- εννοούσαν το Κέντρο Υγείας», αλλά δεν μπορούσε να μας πει πως ένα κέντρο υγείας έγινε στην τηλεόραση «Το Χριστιανικό Νοσοκομείο».

Η κριτική και η δυσφήμιση από εβραϊκά blogs

Tα εβραϊκά blogs δεν στέκονται στην εξαπάτηση του κοινού για τα 1.2 εκατομμύρια Ευρώ που μαζεύτηκαν και κανείς δεν ξέρει που πήγαν. Εξάλλου όπως τονίζουν η Ελλάδα είναι συνηθισμένη σε οικονομικά σκάνδαλα οπότε κάτι τέτοιο δεν αποτελεί είδηση!!!

Αφήνουν όμως υπόνοιες ότι σκοπίμως παρουσιάστηκε έτσι το θέμα από την ΕΡΤ και μιλούσε για Χριστιανικό Νοσοκομείου που καταστράφηκε από Ισραηλινούς αφού η χώρα μας (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται) είναι παγκοσμίως γνωστή για το αντισημιτικό της μένος !

Σχόλια από bloggers

Δείτε μερικά από τα σχόλια

«Perhaps they fell so easily for this scheme because Greece has a long history of anti-Semitism. Israel bashing meshes well with that cultural attitude.
rnathans»

«have the Greeks ever helped anyone else? like christians in Nigeria who have had churches burned down?probably not... the fact that they focus more on palis pretty much reveals that anti-semitism is the main factor. This world swims in hypocrisy...and willa swims right along with the tide.
Myackie»

«The Greeks should look down the PalArab mouth more carefully next time. It ain't bearing gifts!
NormanF»

«People are always quick to think that Israel would bomb a hospital or school. The people who partisipated in the telethon that accused Israel of this act should appologise. I will not hold my breath as I know that although they are quick to blame they would not assume responsibilty for slander.

I hope the money does not end up being used for causing more deaths.»

Θέση UDemand

Αν ισχύουν τα παραπάνω προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα...

α) Γιατί όλοι εμείς που καταθέσαμε χρήματα για τον τηλε-μαραθώνιο ποτέ δεν ενημερωθήκαμε από την ΕΡΤ για το τεράστιο αυτό λάθος?

β)Γιατί η ΕΡΤ δεν έψαξε καλύτερα την υπόθεση και δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη? Γιατί αποσιωπήθηκε το θέμα από τα ΜΜΕ ?

γ) Τελικά που πήγαν τα χρήματα?

Δεν θεωρούμε σαν UDemand ότι ο συγκεκριμένος τηλε-μαραθώνιος έγινε με σκοπό να καλλιεργηθεί το αντισημιτικό μένος στην χώρα μας. Οι Έλληνες έχουν δείξει σε πάρα πολλές περιπτώσεις ότι είναι φιλεύσπλαχνης λαός και θέλει να βοηθάει όσους βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως οι Παλαιστίνιοι που είδαν πάρα πολλά από τα σπίτια τους να καταστρέφονται. Παρόλο τις όποιες υπερβολές λέγονται η καταστροφή στην Γάζα ήταν μεγάλη.

Απλά φαίνεται ότι η σήψη και η διαφθορά έχει περάσει και στους φιλανθρωπικούς οργανισμούς αφού μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι επρόκειτο για ανθρώπινο λάθος

UDemand

http://jta.org/news/article/2009/07/12/1006454/exclusive-greek-telethon-for-gaza-hospital-a-scam

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου