24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

"Πρόσφυγες" από τα Ζωνιανιά έφτιαξαν χασισοφυτείες στον Ταΰγετο


Αφησαν τα Ζωνιανά και μετακόμισαν στον Ταΰγετο! Υστερα από σημαντική… προϋπηρεσία στο πιο πολυσυζητημένο χωριό της Κρήτης, δύο Αλβανοί (εξπέρ στην καλλιέργεια, φύλαξη και φροντίδα μεγάλων χασισοφυτειών) βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη στην Πελοπόννησο, μετά την αιματηρή ενέδρα της 5ης Νοεμβρίου 2007 που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του ειδικού φρουρού Στάθη...
Λαζαρίδη.
Οι δύο «πρόσφυγες» των Ζωνιανών δικτυώθηκαν γρήγορα και άνοιξαν νέες δουλειές στον Ταΰγετο και συγκεκριμένα μαζί με άλλους δύο Ελληνες ανέλαβαν την καλλιέργεια και φύλαξη μιας τεράστιας χασισοφυτείας στη δασική περιοχή Σγούρνας στην Αναβρυτή. Η φυτεία, που αποτελούνταν από 1.300 δενδρύλλια, είχε εντοπιστεί πριν από περίπου ένα χρόνο (στις 28 Αυγούστου 2008) από την αστυνομία, ωστόσο οι δράστες αναζητούνταν μέχρι σήμερα. Τελικά, ύστερα από μακρά συνεργασία της Ασφάλειας Σπάρτης και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και έπειτα από επιστημονική εξέταση των αξιοποιήσιμων αντικειμένων που είχαν βρεθεί στη χασισοφυτεία, πραγματοποιήθηκε η ταυτοποίηση των δραστών. Ο φάκελος της υπόθεσης έχει σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης και αναμένεται να εκδοθούν τα εντάλματα σύλληψης προκειμένου να αρχίσει η αναζήτηση των δραστών.

Την ίδια στιγμή άνδρες της ίδιας υπηρεσίας συνέλαβαν έναν Αλβανό υπήκοο ο οποίος κατά την προανάκριση ομολόγησε ότι είναι ο καλλιεργητής χασισοφυτείας που είχε εντοπίσει η αστυνομία στην αγροτική περιοχή Λιοπάσι του δήμου Μυστρά και τον οποίο παρακολουθούσε επί αρκετές μέρες. Η χασισοφυτεία, που βρισκόταν σε δύσβατη περιοχή, αποτελούνταν από είκοσι επτά δενδρύλλια χασίς και είκοσι ξεραμένα δενδρύλλια που είχαν ύψος από ενάμιση έως δυόμισι μέτρα. Τα χασισόδεντρα εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης. Ο συλληφθείς, που περιέγραψε στους αστυνομικούς με κάθε λεπτομέρεια και τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργούσε τα δενδρύλλια, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σπάρτης.

Εν τω μεταξύ, φυτεία αποτελούμενη από δεκατέσσερα χασισόδεντρα ύψους δύο έως τριών μέτρων εντοπίστηκε σε αγροτοδασική περιοχή του δήμου Αριος στη Μεσσηνία. Η ταυτότητα του χασισοκαλλιεργητή παραμένει άγνωστη, ενώ πραγματοποιούνται έρευνες για τον εντοπισμό του. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

πηγή Espresso



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου