24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Σε κέντρο κράτησης στο Τυχερό Έβρου οι μετανάστες της Χίου








Σε κέντρο κράτησης στο Τυχερό Εβρου κρατούνται οι μετανάστες που μετήχθησαν την Κυριακή από τη Χίο, ενώ έπειτα από παρεμβάσεις, οι δύο ανήλικοι που βρίσκονταν ανάμεσα τους, δεν θα έχουν την «τύχη» των υπολοίπων. Κόλαφος για την Ελλάδα η ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.



Σε κέντρο κράτησης στο Τυχερό Εβρου κρατούνται οι μετανάστες που μετήχθησαν την Κυριακή από τη Χίο, παρά την κινητοποίηση στο νησί. Mετά από παρέμβαση μη κυβερνητικών οργανώσεων αλλά και της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες της Χίου, οι δύο ανήλικοι που βρίσκονταν ανάμεσα τους, δεν θα έχουν την «τύχη» των υπολοίπων.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους 60 περίπου μετανάστες που μετήχθησαν από τη Χίο στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να προωθηθούν σε κέντο κράτησης στον Έβρο, ήταν και δυο ανήλικοι – ένας 17χρονος Παλαιστίνιος κι ένας 15χρονος Σομαλός. Ο μικρός Παλιστίνιος είχε ζητήσει άσυλο ενώπιον των Αρχών παρουσία της δικηγόρου του, παρολ’αυτά το αίτημα του δεν καταγράφηκε και συνεχίστηκε η μεταγωγή του. Αίσθηση είχε προκαλέσει και η ιστορία του 15χρονου Σομαλού τον οποίο οι Αρχές χώρισαν από τη μητέρα του, η οποία παρέμεινε κρατούμενη στο Μερσυνίδι της Χίου! Ευτυχώς, μετά την παρέμβαση μη κυβερνητικών οργανώσεων αλλά και της Επιτροπής Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες της Χίου, τα δύο ανήλικα παιδιά δεν προωθήθηκαν στο κέντρο κράτησης του Τυχερού και παραμένουν στη Θεσσαλονίκη – χωρίς να έχει διευκρινιστεί το που. Ο μικρός Σομαλός μάλιστα αναμένεται από μέρα σε μέρα να επανασυνδεθεί με τη μητέρα του. Ο μικρός Σομαλός μάλιστα αναμένεται από μέρα σε μέρα να επανασυνδεθεί με τη μητέρα του.

Η αντιπολίτευση για το μεταναστευτικό


Για το θέμα των δύο ανηλίκων της Χίου κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας εξηγήσεις για το συγκεκριμένο περιστατικό. Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επίσης τη διερεύνηση καταγγελιών που αναφέρουν πως παράνομοι μετανάστες που θα μεταφέρονταν στις αρχές Ιουλίου από τη Χίο στην Καβάλα βρέθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και στη συνέχεια η αστυνομία τους ανάγκασε να περάσουν στην Τουρκία.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Στ. Λαμπρινίδης με ερώτησή που κατέθεσε εχθές προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητεί να εξεταστεί η νομιμότητα του πρόσφατου προεδρικού διατάγματος που καθορίζει τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, σύμφωνα με το οποίο η εξέταση των αιτημάτων γίνεται μόνο από τους κατά τόπους αστυνομικούς διευθυντές, χωρίς να υπάρχει δικαίωμα ένστασης ή δικαστικής επανεξέτασης.

Τέλος, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα χαρακτήρισε «σύγχρονα Νταχάου» τα κέντρα φιλοξενίας μετά το τέλος της χθεσινής της συνάντησης με τον επικεφαλής του Γραφείου της Υπάτης Αρμοστίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κ. Γ. Τσαρμπόπουλο. «Είναι καταγεγραμμένο και διαρκές αίσχος ο τρόπος χορήγησης ασύλου, οι καθυστερήσεις και η τελική αποδοχή με το σταγονόμετρο ελάχιστων από τις αιτήσεις» σημείωσε η κυρία Παπαρήγα χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση «κόλαφος» του Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σε ανακοίνωσή του με τον τίτλο «Σταματήστε τα διοικητικά μέτρα, συλλήψεις μεταναστών», το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ασκεί σφοδρή κριτική στη μεταναστευτική πολιτική της χώρας μας και καλεί και την ΕΕ να καταστήσει την Ελλάδα υπόλογη για τις πράξεις της που αντιτίθενται στο ευρωπαϊκό δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το προσφυγικό δίκαιο.

«Φαίνεται ότι η Ελλάδα κάνει ό,τι μπορεί για να κλείσει την πόρτα σε άτομα που αναζητούν προστασία στην Ευρώπη, αδιαφορώντας για το πόσο ευάλωτα είναι» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, ενώ εκφράζεται και ο φόβος ότι τίθεται σε κίνδυνο οι ζωή πολλών μεταναστών στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στις επιχειρήσεις σκούπα και στις μεταγωγές αναζητούντων άσυλο στη Β. Ελλάδα, ενώ εκφράζει φόβους για παράνομες απελάσεις στην Τουρκία. Ειδική αναφορά γίνεται στα περιστατικά της Χίου και της Λέσβου, στην εκκένωση του Παλιού Εφετείου, αλλά και στην ισοπέδωση του καταυλισμού των Αφγανών στην Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου