24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Σάββατο

ΣΑΡΩΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.....ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ......

«Ξηλώθηκε» νύχτα η Αντιτρομοκρατική

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2009, 09:16

Χήτος Βασίλης

Εν μια νυκτί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία άλλαξε πρόσωπα. Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στη zougla.gr, μέχρι τα μεσάνυχτα οι Τμηματάρχες του 12ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ενημέρωναν τους αντικαταστάτες τους, ενώ χθες το μεσημέρι είχε προηγηθεί στα… τυφλά, η παράδοση - παραλαβή της νευραλγικής υπηρεσίας.

Ο απερχόμενος Ταξίαρχος Δημήτρης Χωριανόπουλος ενημέρωσε τον αξιωματικό που τον διαδέχθηκε. Παρά τις φήμες αυτός δεν ήταν ο Διοικητής Ασφάλειας Αττικής Γιάννης Διακόπουλος, αλλά ο Διοικητής της Κρατικής Ασφάλειας Αλκιβιάδης Τζωίτης.

Ο αστυνομικός Διευθυντής - στο βαθμό - δεν είχε συμπληρώσει ούτε μήνα στην Κρατική Ασφάλεια, αλλά είναι πρόσωπο της απολύτου επιλογής του νέου υπαρχηγού της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Φώτη Παπαγεωργίου. Ο υπαρχηγός που φαίνεται πως έχει δρομολογήσει όλες αυτές τις εξελίξεις, μέχρι πριν από λίγους μήνες υπηρετούσε στην Αντιτρομοκρατική απ’ όπου και αποφάσισε ως αστυνομικός υποδιευθυντής να παραιτηθεί και να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα.

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη όμως τον έχρισε «νούμερο 2» στην ΕΥΠ , επειδή την περίοδο της συλλήψεως των μελών της «17 ΝΟΕΜΒΡΗ» υπήρξε από τους άμεσους ένστολους συνεργάτες του, όταν ο κ. Χρυσοχοϊδης, είχε αναλάβει και πάλι τα ηνία του αρμόδιου υπουργείου.

Όπως αποκαλύπτει η zougla.gr εδώ και λίγες ώρες οι αστυνομικοί αυτής της περιόδου επιστρέφουν ομαδικά στην εν λόγω υπηρεσία, καθώς μόνο ο νέος υπαρχηγός έχει μεταθέσει στην ΕΥΠ έντεκα αστυνομικούς που επάνδρωναν το 2ο Τμήμα Πληροφοριών της Αντιτρομοκρατικής, το οποίο διοικούσε ο κ. Παπαγεωργίου μέχρι που αποστρατεύτηκε.

Το στοιχείο αυτό κάνει τους δύσπιστους αξιωματικούς να αναρωτιούνται: «Για το αν στην ΕΥΠ δημιουργείται ένα …παράκεντρο, που θα καπελώσει την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία;»

Μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί άλλοι δώδεκα αξιωματικοί και υπαξιωματικοί.

Ο ανώτερος αξιωματικός όμως που έκλεισε τελευταίος την πόρτα της εξόδου, ήταν ο υποδιοικητής της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρης Αντζάς, που μετατέθηκε στην Ασφάλεια του Πειραιά.

Αίσθηση όμως έχει προκαλέσει και η μετακίνηση του Τμηματάρχη Ιωάννη Φραγκίσκου, που είχε 17 χρόνια σ’ αυτήν την υπηρεσία.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής χειριζόταν το ευαίσθητο κομμάτι της συνεργασίας με Αμερικανούς και Βρετανούς πράκτορες, ενώ θεωρείται σίγουρο πως η απομάκρυνση αυτού του έμπειρου αξιωματικού, δεν ήταν επιταγή ξένων δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου