24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Όπως μας καταγγέλλεται, από την Νοσοκομειακή Επιτροπή Γιατρών του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το ΔΣ του Νοσοκομείου αποφάσισε να αναθέσει

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ



ippokrateio1_topΗ σαλαμοποίηση του τομέα υγείας συνεχίζεται, ανεξάρτητα από το ποιό κόμμα βρίσκεται στην κυβέρνηση. Η τακτική να κόβεις κομμάτια από τις υπηρεσίες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και να τα παραχωρείς στους ιδιώτες οδηγεί στην τελική ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στις τελευταίες πράξεις του ξεπουλήματος έρχεται να προστεθεί, μετά την εκχώρηση της καθαριότητας και της φύλαξης (ασφάλεια - σεκιούριτι), η υπηρεσία σίτισης των ασθενών.

Όπως μας καταγγέλλεται, από την Νοσοκομειακή Επιτροπή Γιατρών του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, το ΔΣ του Νοσοκομείου αποφάσισε να αναθέσει την σίτιση των ασθενών σε ιδιώτη-εργολάβο, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της τραπεζαρίας.

Το διορισμένο δηλ. από την προηγούμενη κυβέρνηση, που εδώ και τρεισήμισι μήνες παραμένει, αφού δεν βρέθηκαν οι αντικαταστάτες τους από την ηγεσία του Υπουργείου, ασκεί και πολιτική - οδηγό ενδεχόμενα και για άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κύριοι!!!

Η ανακοίνωση της Νοσοκομειακής Επιτροπής έχει ως εξής:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Καταγγέλλουμε την απόφαση του ΔΣ του Ιπποκράτειου νοσοκομείου να αναθέσει την σίτιση των ασθενών σε ιδιώτη-εργολάβο, δηλαδή την ιδιωτικοποίηση της τραπεζαρίας.

Με την απόφαση αυτή ξεπουλιέται ένας ακόμα κρίσιμος τομέας της λειτουργίας του νοσοκομείου στα ιδιωτικά συμφέροντα, συνεχίζοντας έτσι την πολιτική της απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ. Μετά την καθαριότητα του νοσοκομείου και τη φύλαξη (σεκιούριτι) τώρα έρχεται η σειρά της σίτισης και ανοίγει ο δρόμος για νέες εκχωρήσεις.

Η ιδιωτικοποιημένη σίτιση σημαίνει παροχή χαμηλότερης ποιότητας φαγητού για τους ασθενείς και το προσωπικό, με πολύ μικρότερες δυνατότητες ελέγχου. Σημαίνει περαιτέρω επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων εργασίας, αφού ο ιδιώτης-εργολάβος θα χρησιμοποιεί κακοπληρωμένους εργαζόμενους χωρίς μονιμότητα και δικαιώματα. Σημαίνει μεγαλύτερο κόστος σίτισης το οποίο θα κληθεί να πληρώσει το νοσοκομείο (αποδεχόμενο τους συνεχείς εκβιασμούς του εργολάβου), όπως με τραγικό τρόπο έχει αποδείξει η εμπειρία της ιδιωτικοποιημένης καθαριότητας στο νοσοκομείο μας. Σημαίνει τέλος μεγαλύτερη αδιαφάνεια και δυνατότητες για διασπάθιση του δημόσιου χρήματος

Υπεύθυνος για τις όποιες ανεπάρκειες στον τομέα της σίτισης του νοσοκομείου δεν είναι άλλος από την έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας. Αν η διοίκηση του νοσοκομείου και το υπουργείο θέλουν πραγματικά καλύτερη σίτιση τότε θα πρέπει να κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να αυξήσουν τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανακαλέσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

Καλούμε τους συναδέρφους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους του Ιπποκράτειου να αντισταθούν στα σχέδια διάλυσης του νοσοκομείου και να προασπίσουν το δημόσιο χαρακτήρα της δημόσιας υγείας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΝ

Διαφήμιση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου