24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Η Σοφία Σακοράφα συνεχίζει τον έντιμο αγώνα


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjd7TuPVhbSxj8GPvJ1MBrYZJ_Lr7U0phyphenhyphenEHXIfvykV893F778vjwukPUSY9MpN7Rzw9UYvav073V7YI2jCKfDx49Ywj-5TaRV4sZevMGCv45xOQTSHAwuqN8s4LKdbsqI8iSYfW7GWyhM/s400/ev_dhloseis_sakorafa_17.jpg Η ομιλία της στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Κύριε Πρόεδρε, θα είμαι πάρα πολύ σύντομη। Δεν θα αναφερθώ στα πεπραγμένα και τα λάθη της Νέας Δημοκρατίας, όπως χαρακτηριστικά είπατε και εσείς παλιότερα ότι θα κοιτάξουμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς και όχι τι έκανε η Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία τιμωρήθηκε από τον ελληνικό λαό.

Όμως κ. Πρόεδρε, πιο πολύ από ποτέ όλοι μας, βουλευτές, Υπουργοί, τέως Υπουργοί, τέως βουλευτές των κομμάτων εξουσίας αντιμετωπιζόμαστε από το λαό, όπως έγραψε κάποτε ο Μπρεχτ:
''Αυτοί που βρίσκονται ψηλά
Θεωρούνε ταπεινό
Να μιλάς για το φαΐ.
Ο λόγος; Έχουν κιόλας φάει.''
Αυτή είναι η μεγάλη τραγωδία κ. Πρόεδρε του πολιτικού μας συστήματος, η μεγάλη τραγωδία της δημοκρατίας. Καταφέραμε να ακυρώσουμε τους ίδιους τους πυλώνες της, αφού οι κύριοι εκπρόσωποί της, τα δύο μεγάλα κόμματα, επιτρέψαμε ή πρωταγωνιστήσαμε ώστε να υφανθεί ένας ιστός αράχνης με διαπλεκόμενα συμφέροντα, με πολυδαίδαλες και συναλλακτικές ροές εξουσίας και μαύρου χρήματος.
Κύριε Πρόεδρε, επειδή ακριβώς ζητάμε, η Κυβέρνηση ζητάει από τον κόσμο, από τον απλό λαό, τον εργαζόμενο, που ή δεν φέρνει καμία ευθύνη γι’ αυτά που συμβαίνουν σήμερα ή φέρνει την ελάχιστη ευθύνη, αυτή της ανοχής σ’ αυτά που συνέβησαν, ζητάει να πληρώσει και ζητάει να πληρώσει με αίμα.
Εάν θέλουμε στοιχειωδώς, όχι να δημιουργήσουμε συνθήκες πολιτικής ισορροπίας ή πολιτικής δικαιοσύνης, αλλά συνθήκες στοιχειώδους αίσθησης δικαίου, πρέπει να πληρώσουν...
κι αυτοί που έφταιξαν, πολιτικοί και επιχειρηματίες και Ντίλερ και φοροδιαφεύγοντες και αυτοί που ανέχτηκαν αυτούς που πούλησαν γη και δημόσια περιουσία. Αυτούς που λήστεψαν τα δημόσια ταμεία, που έκλεψαν δημόσιο χρήμα όπου και αν ανήκουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου