24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Το Ισραήλ εξασκήθηκε με τους ελληνικούς S-300



Ενώ τα δυτικά και τουρκικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται τις τελευταίες εβδομάδες με το θέμα της απώλειας του Ισραήλ του μόνου μουσουλμανικού του συμμάχου στη Μέση Ανατολή, η Ιερουσαλήμ ήταν απασχολημένη με την απόκτηση ενός νέου στρατηγικού εταίρου - η Ελλάδα, ένα άλλο μέλος του ΝΑΤΟ με πολλά συμφέροντα στην Μέση Ανατολή , είναι πρόθυμη να συνεχίσει εκεί που σταμάτησε η Τουρκία και να επενδύσει σε ισχυρότερους στρατιωτικούς δεσμούς και σε μια στενή συνεργασία στον τομέα των πληροφοριών.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το DEBKA από την Αθήνα και την Ιερουσαλήμ, αυτή η εξέλιξη δεν είχε τόσο προγραμματιστεί στην Ιερουσαλήμ, καθώς ξεκίνησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για τις πολλές εβραϊκές και ισραηλινές επαφές του με φίλους και επιχειρηματίες, ορισμένοι από τους οποίους κατέχουν υψηλές πολιτικές θέσεις στο Ισραήλ. Είδε μια ευκαιρία για την Αθήνα να ενταχθεί στο κενό της θέσης που άφησε η Άγκυρα και να μετατρέψει τους παρόντες διπλωματικούς, οικονομικούς, στρατιωτικούς και μυστικούς δεσμούς σε μια ακμάζουσα στρατηγική συμμαχία, επωφελής για τις δύο πλευρές, όπως ήταν στο παρελθόν οι σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο κ. Παπανδρέου αναμένει ότι η συμμαχία αυτή θα απαλλάξει την Ελλάδα από τη δεινή οικονομική κατάσταση, εκτός από την επιτάχυνση της αναβάθμισης των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδος, βοηθώντας την να μετατραπεί στο χριστιανικό στήριγμα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και στη Νότια Ευρώπη - στη θέση του μουσουλμανικού τουρκικού στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου