24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Από την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

`

Τρία χρόνια από την ημέρα ...

...που μάθαμε πως το ελληνικό δημόσιο παραχώρησε στην Μονή Βατοπεδίου τα 8.608 στρέμματα του κοινόχρηστου δάσους της Ουρανούπολης.

http://ouranoupolis.wordpress.com/

ΘΑ ‘ΧΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ
Τρία χρόνια πέρασαν από την ημέρα που μάθαμε πως το ελληνικό δημόσιο παραχώρησε στην Μονή Βατοπεδίου τα 8.608 στρέμματα του κοινόχρηστου δάσους της Ουρανούπολης.
Τρία χρόνια αγώνα με αγωνία για την τελική έκβαση των προσπαθειών μας. Πέρα από τα...
γνωστά (δικαστήρια, εξεταστικές, ανακρίσεις κλπ)χαράχτηκαν στην μνήμη μας και τα παρακάτω άγνωστα στο ευρύ κοινό τα οποία αποφασίσαμε να σας τα γνωστοποιήσουμε.
-… Θα ‘χουμε να θυμόμαστε την ανιδιοτέλεια των δικηγόρων υπεράσπισης μας Δημήτρη Μπακρατσά, Παρασκευή Σαβίδου, Σωκράτη Ξινίδη που εργάστηκαν δίχως να πάρουν φράγκο.
-… Την μαζική συμμετοχή καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα μας, των αγνώστων και γνωστων μας μελών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού μας. Γεια και χαρά σας Κυριακή, Κώστα, Γιώργο, Χρήστο, Νανά κλπ κλπ.
-… 14/02/2008. Από την κάθοδό μας στην Βουλή των Ελλήνων. Όταν μαζί με τον βουλευτή Χαλκιδικής Γιάννη Δριβελέγκα επισκεφθήκαμε τα γραφεία του Τύπου της, για επιδώσουμε και στους δημοσιογράφους αντίγραφα του ψηφίσματος που εκδώσαμε την ημέρα εκείνη. Ούτε μια αράδα δεν γράφτηκε, ούτε ειπώθηκε για αυτήν μας την πράξη τότε. Και ας αναγράφαμε και για την πώληση του Ολυμπιακού ακινήτου που όλοι οδύρονταν για την πώλησή του από τον Αύγουστο του 2008 και ύστερα. Αν μας άκουγαν τότε αυτό το περιουσιακό στοιχείο δεν θα είχε μεταπωληθεί. Διότι η αγοροπωλησία έγινε τέλη Μαρτίου του 2008!(…την Κοινοβουλευτική εκπρόσωπο τότε του ΠΑΣΟΚ, ακόμη την περιμένουμε στο χωριό)
-… 05/06/2008.ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ.”Πρέπει να γίνει η δίκη διότι διασύρουνε με τις πράξεις τους το κράτος και το Άγιο Όρος…”αναφωνούσε ο Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χριστόδουλος Μπότσιος παρουσία δεκάδων συγχωριανών μας, όταν ο δικηγόρος μας Σωκράτης Ξυνίδης ζητούσε αναβολή της δίκης, επειδή οι υπηρεσίες του δημοσίου αρνούνταν να μας δώσουν στοιχεία για να υπερασπιστούμε την αγωγή μας. Ο Χριστόδουλος Μπότσιος είναι εκείνος που γνωμοδότησε σαν Νομικός Σύμβουλος του Υπουργείου ότι το δάσος είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Σήμερα βέβαια υπό το βάρος των κακουργηματικών του πράξεων που του αποδίδονται από την αρμόδια ανακρίτρια μιλάει…για άνωθεν εντολές!!!
-… Τον Δήμαρχο Σταγείρων-Ακάνθου Μ. Βλαχόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Α. Παπαγεωργίου. Γράψανε “ιστορία” με την στάση τους. Τώρα τι είδους, είναι «αλλουνού παππά ευαγγέλιο»!!
-… *Καλοκαίρι του 1974:Μάρτυρας τραγωδίας στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου ο Βασίλειος Κουτσού από την Αμμόχωστο.
*Πολέμιος του σχεδίου Ανάν ο ηγούμενος Εφραίμ της Μονής Βατοπεδίου.
*22/05/2007.Ο ηγούμενος Εφραίμ κατά κόσμον Βασίλειος Κουτσού υπογράφει την 2823 συμβολαιογραφική πράξη της κ. Πελέκη- Βουλγαράκη που περιέχει και το:”…οι μονές του Αγίου Όρους δεν υπήρξαν δορυάλωτες αλλά συνθηκολόγησαν με τους Σουλτάνους πριν την κατάκτηση, με αποτέλεσμα την αναγνώριση της ακίνητης περιουσίας τους από τους Σουλτάνους”. Το συμπέρασμα για την συμπεριφορά του παραπάνω…δικό σας!
-… Το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς μόνο για το ακίνητο της Ουρανούπολης. Το ηθικό και το πολιτικό δεν είναι μετρήσιμο. Δηλωθείσα αντικειμενική αξία:8.470.695 ευρώ. Εκτίμηση Σ.Ο.Ε. :1.107.044 ευρώ. Ορθή αντικειμενική σύμφωνα με την ΔΟΥ Αρναίας, αν λάβουμε υπόψη ότι είναι άρτιο και οικοδομήσιμο 180.334.149 ευρώ. Το ακίνητο ανταλλάχτηκε για το 2,36 % της Βιστονίδας λίμνης αξίας 60.000.000 ευρώ!!!Είπατε τίποτα;!
-… Την καταπληκτική συναυλία διαμαρτυρίας στις 29/05/08 που διοργανώσαμε για την ενίσχυση του ταμείου του αγώνα μας και την αφιλοκερδή συμμετοχή τους σ’ αυτήν των: Γιώργου Καζαντζή, Παύλου Παυλίδη, Γιώργου Σταυριανού, Ευγένιου Δερμιτάσογλου, Γιάννη Μήτση, Φωτείνής Βελεσιώτου, Δέσποινας Παγιούλα και άλλων πολλών. Οι καρέκλες έφυγαν λίγο πριν από την συναυλία κατόπιν διαταγής του Δημάρχου Μ. Βλαχόπουλου. Γιατί δεν συμφωνούσε για τον λόγο που την διοργανώσαμε.
-… Τις 8 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Πρωτόγνωρες καταστάσεις για τα δεδομένα των Ουρανοπολιτών. Γεια σου ρε Κυριακή ψυχάρα!
-… Κρατάμε σαν ενθύμιο τον βατοκόπτη που χρησιμοποίησε φιλοβλαχοπεδινός, κόβοντας το τεράστιο πανό διαμαρτυρίας που ήταν αναρτημένο σε κεντρικό δρόμο του χωριού κάποιο βράδυ τον χειμώνα του 2007-08.
-… Το δείπνο εργασίας (;) τον Αύγουστο του 2009 στο Hotel Eagles Palace της Ουρανούπολης, μεταξύ του Δημάρχου Σταγείρων Ακάνθου Μ. Βλαχόπουλου και της εθνικής συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη- Βουλγαράκη!!!
-… Τη συνάντησή μας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο τον Αύγουστο του 2008. “Προσεύχομαι για εσάς”. Έτσι μας απάντησε όταν διαμαρτυρηθήκαμε για το ξεπούλημα της περιοχής μας.
-… Της δεκάδες επιστολές συμπαράστασης στον αγώνα μας από Αγιορείτες μοναχούς. Δημοσιεύουμε την παρακάτω για να αντιληφθούν όλοι το κλίμα που επικρατούσε τότε και εξακολουθεί να υπάρχει στην Μοναστική Πολιτεία σε βάρος των ενεργειών των Αρσενοεφραίμηδων. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.
Πόσον αγαπώσι το συμφέρον αυτών οι Βατοπεδινοί και πόσον την αρπαγήν ίδετε εκ τούτου: Η Μονή Βατοπεδίου ήτο εκ των πλουσιωτέρων Μονών του κόσμου, έζων καλώς και αρκούντων πλουσίως, είχον μία κάσαν και έγραφον έξωθι "τότε θα ανοιχθή αυτή η κάσα εάν ποτέ καή το Μοναστήρι". Επιπλέον είπε τις των προέστων της Μονής "όλη η Ελλάς να κάθεται ενάμισυ χρόνο έχομαι να την θρέφωμε". Διώξαντες και τους τελευταίους Πατέρας οι Κύπριοι γεγόνασι προεστοί και οικήτορες μη χορτασθέντες εις τας άλλας "κάσας" ηνέωξαν και την μεγάλην και ηφάνισαν όλον τν πλούτον εις καλλοπισμόν και άνεσιν. Χρειάζεται ο Ηγούμενος πολύ χρήμα… Ερευνήσατε. Εις Αγιορείτης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου