24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Κριτων Αρσένης : Πρέπει να αλλάξει η εικόνα στην Αλιεία.


 
"Η κατάσταση στην ευρωπαϊκή αλιεία είναι δραματική. Κάθε χρόνο οι Έλληνες και υπόλοιποι Ευρωπαίοι αλιείς αν και επενδύουν περισσότερα χρήματα σε νέες αλιευτικές τεχνολογίες, πιάνουν λιγότερα ψάρια. Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της κατάρρευσης των αλιευμάτων. Η αλιεία όπως τη γνωρίζαμε δεν έχει...... πλέον μέλλον. Πρέπει να βρούμε τρόπους να αναγεννήσουμε τα αλιεύματα, αν θέλουμε να συνεχιστεί η αλιεία, που είναι πηγή κύριου και συμπληρωματικού εισοδήματος σε εύθραυστες νησιωτικές και παράκτιες κοινωνίες΄΄ τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κρίτων Αρσένης στο πλαίσιο της συζήτησης που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την Αειφόρο Αλιεία.
Στην εκδήλωση όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των αλιέων του Νοτίου Αιγαίου, ο δήμαρχος της Χαλάστρας Θεσσαλονίκης, μίας από τις κύριες μυδοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας , εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανωσεων WWF, Ορνιθολογική και Αρχιπέλαγος, καθώς και ερευνητές και πανεπιστημιακοί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου εξειδικευμένοι στα θέματα αλιείαςαλλά και μαθητές από σχολεία της Σάμου και της Ευρυτανίας όπου παρουσίασαν εργασίες για τις οποίες έχουν διακριθεί με θέμα τη βιώσιμη θαλάσσια και ποτάμια αλιεία ο κ. Αρσένης τόνισε οτι ΄΄πολιτεία και αλιείς μαζί θα πρέπει μετά από επιστημονική μελέτη να δημιουργήσουν διάσπαρτα καταφύγια αλιευμάτων, να αποφασίσουν τη μείωση της αλιευτικής προσπάθειας και να δημιουργήσουν ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών και εθνικών αποφάσεων για τον περιορισμό της υπεραλίευσης. Παράλληλα, απαιτείται εκπαίδευση των αλιέων και πάλι με τη συνεργασία της Πολιτείας με τους αλιείς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου