Πιθανότατα οι δράστες όπως εκτιμά η ΕΛΑΣ παρακολουθούσαν τον 24χρονο εμπορικό αντιπρόσωπο
του και επέλεξαν να του στήσουν ενέδρα στο συγκεκριμένο σημείο, με σκοπό να τον ληστέψουν
ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
Ενέδρα σε εμπορικό αντιπρόσωπο έστησαν χτες το μεσημέρι αδίστακτοι ληστές, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον του, τραυματίζοντάς τον στο πόδι και άρπαξαν τσάντα με 10.000 ευρώ. Ακολούθησε καταδίωξη σε χωριά στην.....
ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά, αλλά και στη Χαλκιδική, με τους τέσσερις δράστες να χωρίζονται σε δυάδες, να αλλάζουν οχήματα ή να κρύβονται στα χωράφια της περιοχής κατορθώνοντας τελικά να διαφύγουν.
Η ληστεία σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3.30 χτες το μεσημέρι έξω από κατάστημα με ψιλικά και είδη καπνού στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι δράστες πιθανότατα είχαν παρακολουθήσει τον 24χρονο εμπορικό αντιπρόσωπο τις προηγούμενες μέρες, είχαν καταγράψει το δρομολόγιό του και επέλεξαν να του στήσουν καρτέρι στο συγκεκριμένο σημείο, με σκοπό να τον ληστέψουν.
Τον περικύκλωσαν
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός υπάλληλος, που εργάζεται σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας, είχε μόλις βγει από το κατάστημα με τα είδη καπνού όταν ξαφνικά τον πλησίασαν τέσσερις άγνωστοι. Οι δράστες τον περικύκλωσαν και επιχείρησαν να του αρπάξουν την τσάντα χτυπώντας τον παράλληλα σε διάφορα σημεία του σώματος. Οπως αναφέρουν αστυνομικοί, ο νεαρός αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, αλλά οι δράστες τον κυνήγησαν και του άρπαξαν την τσάντα που περιείχε περίπου 10.000 ευρώ, ενώ ένας από αυτούς τον πυροβόλησε στο πόδι. Αμέσως μετά επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο που είχαν σταθμεύσει στο σημείο και διέφυγαν προς την περιοχή του Λαγκαδά.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από πληροφορίες, λίγο αργότερα οι δράστες εγκατέλειψαν το συγκεκριμένο όχημα έξω από βενζινάδικο στην περιοχή του Καβαλαρίου και οι δύο από αυτούς επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο, ενώ οι συνεργοί τους διέφυγαν τρέχοντας προς τα χωράφια. Οι δύο από τους δράστες, μάλιστα, επιβιβάστηκαν σε ΙΧ αυτοκίνητο, αφού προηγουμένως κατέβασαν με την απειλή βίας τον οδηγό του και κατευθύνθηκαν προς τη Χαλκιδική όπου και εκεί επεκτάθηκαν οι έρευνες της Αστυνομίας.
Στο ΑΧΕΠΑ
Διερχόμενοι οδηγοί και κάτοικοι της περιοχής είδαν κάποιους από τους δράστες να τρέχουν προσπαθώντας να διαφύγουν από τις διωκτικές αρχές και έδωσαν τις περιγραφές τους στους αστυνομικούς. Ο 24χρονος εμπορικός αντιπρόσωπος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η κατάστασή του δεν ήταν σοβαρή, ωστόσο παρέμεινε για νοσηλεία.