ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2010

Βαριά ρωσικά άρματα στην Κύπρο!


Η εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Τα Τ80 «βάλλουν» κατά του προϋπολογισμού» και υπότιτλο «Η παράδοση από τη Ρωσία των αρμάτων αξίας 105 εκατ. ευρώ μεταφράζεται σε νέες δαπάνες για το 2010», αναφέρει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: «Η άφιξη στην Κύπρο των πρώτων αρμάτων μάχnς Τ80 από τη Ρωσία, μεταφράζεται σε δαπάνες που δεν έχουν... υπολογιστεί για το έτος. Μέpoς τnς παραγγελίας 41 αρμάτων (λέγεται ότι θα δούμε μερικά στην παρέλαση τnς 1ης Οκτωβρίου), συνολικής αξίας 105 εκατομμυρίων ευρώ, θα ολοκληρωθεί εντός του 2010.

Σημειώνεται πως είθισται διεθνώς οι αμυντικές δαπάνες να καταχωρούνται στους κρατικούς ισολογισμούς κατά την παράδοση των συστημάτων, άσχετα με τον χρόνο εκταμίευσης των δαπανών. Έτσι, με την παραλαβή των αρμάτων, καταχωρείται η δαπάνη στους κρατικούς ισολογισμούς, θέτοντας τις προβλέψεις για το έλλειμμα εκτός προϋπολογισμού. Πάντως, αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν πως η δαπάνη έχει προϋπολογιστεί για το 2011, αλλά η καταχώρηση μέρους της στο 2010, καθιστά ακόμα πιο δύσκολη την επίτευξη του στόχου για έλλειμμα ύψους 6% του ΑΕΠ».

Πηγή:http://e-dragoumanos.