24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Πόλη γραφική, από τους πιο «γλυκούς» προορισμούς της Γερμανίας

 
Εξαιρετική Φύση, ενισχυμένη από τον ποταμό Νέκαρ (Neckar) που την διαρρέει, ένα υπέροχο Παλάτι, μια μαγική Παλιά Πόλη και ταυτόχρονα έδρα του παλιότερου πανεπιστημίου της Γερμανίας.
Χαϊδελβέργη! Πόλη γραφική, από τους πιο «γλυκούς» προορισμούς της Γερμανίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης, ανήκει διοικητικά στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ενώ γεωγραφικά βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του κρατιδίου, αλλά ....νοτιοδυτικά της χώρας.
Αξιοθέατα
Από τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι φυσικά το Παλάτι της πόλης, χτισμένο στις πλαγιές του βουνού Konigstuhl, και το παλιό πανεπιστήμιο. Ο δρόμος των φιλοσόφων (Philosophenweg) θα σας μεταφέρει σε άλλες εποχές και στην Παλιά Πόλη (Altstadt) θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε κατά μήκος του μεγαλύτερου πεζόδρομου της Γερμανίας κι ενός από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Στην πόλη κυριαρχούν πολλές εκκλησίες και κτίρια τόσο της μεσαιωνικής όσο και της νεότερης περιόδου, όπως η εκκλησία του Αγίου Πνεύματος (Heiliggeistkirche) αλλά και η παλιά γέφυρα (Altebr­cke) ή το ξενοδοχείο Zum Ritter που χτίστηκε το 1592 μ.Χ. Στη Χαϊδελβέργη θα βρείτε επίσης περισσότερα από είκοσι μουσεία για να επισκεφθείτε, ενώ αν συνοδεύετε μικρά παιδιά μην παραλείψετε να αφιερώσετε λίγο από το χρόνο σας στον ζωολογικό κήπο. Και εσείς και τα μικρά σας θα ενθουσιαστείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου