24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Ο Αφεντούλης παρουσιάζει


Χρονογράφημα

Ο Αφεντούλης παρουσιάζει.......…
 



Την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Ο θείος, φέτος, επέτρεψε να πάρουν μέρος μόνον δύο γενιές. Οι παλαιότεροι-όσοι έμειναν δηλαδή!-που κουβαλούν τις μνήμες και οι νεότεροι. Οι «αχθοφόροι» της ελπίδας για μια καλύτερη Ελλάδα στο μέλλον. Έβγαλε «κόκκινη κάρτα» στις δύο ενδιάμεσες γενιές. Σιγά μην άφηνε να παρελάσουν εκείνοι που φώναζαν: «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» αλλά κόντεψαν να «σκάσουν» με τα πρώτα πακέτα επιδοτήσεων και οι «Oloimazitafagame» του εκσυγχρονισμού και της Ολυμπιάδας. Τους έστειλε λοιπόν....
στην κερκίδα να παρακολουθήσουν, από κει, την παρέλαση των υπολοίπων και να συλλογιστούν δεόντως.


Τι ρώτησες υποβολέα; Με ποιο δικαίωμα σε απέκλεισε, ο Αφεντούλης, από την εθνική επέτειο; Εκείνος γράφει το κείμενο και επιλέγει τους πρωταγωνιστές. Αν δεν σού αρέσει «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές»! Πήγαινε να παρελάσεις ενώπιον του κ. Αντιπροέδρου. Να σε καμαρώσει που εδώ και χρόνια, αν δεν έβαλες το χεράκι σου να φτάσουμε, στο χείλος του γκρεμού, δεν έκανες τίποτε για να το αποφύγουμε.


Ποιος σιγοψιθύρισε: «Βαστάω γιαούρτι!»; Εσύ υποβολέα; Οργίστηκες από την απόρριψη που έφαγες; Θα σου ‘λεγε τι άλλο να φας, ο Αφεντούλης, αλλά καιροφυλακτεί το ΕΣΡ! Φάε λοιπόν το γιαούρτι για να καλμάρουν οι καΐλες της απόρριψης. Είναι χωνευτικό ΑΑΑ! Σιγά μη φοβηθεί, ο θείος, με κάτι «βαρύμαγκες» σαν την αφεντιά σου! Θες να ξυπνήσει, μέσα του, ο Καραϊσκάκης; Ξέρεις πού θα σε γράψει; Είσαι τυχερός που σε προστατεύει το ΕΣΡ! Είπες ότι έφερνες το γιαουρτάκι πεσκέσι στη σύζυγο, κυρία Πολυτίμη; Τότε αλλάζει. Εμπρός, για την παρέλαση; Διευκρίνισες ότι είναι «παχιό»; Τίθεσαι διμοιρίτης!


Που πήγε η σύζυγος; Να παραλάβει το δώρο και να ξεκινήσουμε. Ύψωσε τη γαλανόλευκη στο μπαλκόνι. Σωστή αλλά ας συντομεύσει. Όσο ο κεσές μένει στα χέρια, του θείου, κινδυνεύει να μείνει κενός περιεχομένου. Το ’21 ταιριάζει, στο φυσικό του, και τού ανοίγει την όρεξη!


Η παρέλαση άρχισε. Η φιλαρμονική παιανίζει το εμβατήριο του εθνικού συνθέτη της Ελλάδος του Μνημονίου, Αφεντούλη του Α΄ (πρώτος και με διαφορά!) του Μελωδού. Απαγορεύονται τα γέλια, τα χάχανα και οι σχολιασμοί, λόγω της ημέρας!


«Στων βουνών την ολόμαυρη ράχη,/ περπατώντας η γραία μονάχη, μελετά τα λευκά μανιτάρια/ που ‘χαν μείνει στην έρημη γη.» Tα μελετά, μήπως είναι δηλητηριώδη. Αν όχι, θα τα κόψει για να τα μαγειρέψει. Τι να κάνουν τα γερόντια με τις συνταξούλες κι ένα τσούρμο άνεργα παιδιά κι εγγόνια;


Παρελαύνει, ως σημαιοφόρος, ο ανθεκτικότερος Έλληνας πασών των εποχών και κρίσεων. Ένας ογδοηκοντούτης συνταξιούχος που τα φέρνει βόλτα με 300 ευρώ τον μήνα. Εδώ να δείτε κότσια που χρειάζονται. Μπροστά του θα έτρεμε ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος. Συνταξιούχος ο «αεροφάγος»!  Τη σημαία συνοδεύουν, ως παραστάτες, συνάδελφοί του, με το έμβλημα «ΚΑΡΤΕΡΙΑ», στο ύψος της καρδιάς. Υποψιάστηκες υποβολέα ότι ένας των παραστατών είναι εκείνος που δώρισε τη σύνταξη για να διασωθεί η ελληνική οικονομία; Ο θείος δεν τον γνωρίζει. Μισό λεπτό να ρωτήσει τον Πρωθυπουργό.


Λείπει στις Βρυξέλλες για δουλειές. Εκπροσωπεί τη χώρα στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Βαγγελίστρα μου βάλε το χέρι σου. Ένας Θεός ξέρει τι θα γράφει το φιρμάνι που θα μας στείλουν οι εταίροι, έτσι που μας έβαλε στο μάτι η “Frau Nein»!


«Περνάει ο στρατός της Ελλάδος φρουρός» με στολή παραλλαγής και βήμα… πάπιας! Τι να κάνουν κι οι ένστολοι; Ποίησαν τη νήσσα. Στην εξέδρα, δίπλα στον υπουργό Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο- Χρόνια πολλά εκ βάθους καρδίας- παρακολουθούσαν την παρέλαση οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών. Οι τελευταίοι, στο άκουσμα της λέξης επίδομα, παίρνουν την «ψαλίδα» του Ευταξία (υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Μαυρομιχάλη) και θέλουν να το κόψουν. Προτίμησαν λοιπόν να παρελάσουν «σιωπηρώς και διά νευμάτων» παρά το θορυβώδες «ένα κι ένα δυο» και να μείνουν με τον ένα και μόνο βασικό μισθό!


«Μη σηκώνεις τη σημαιούλα Πολυτίμη!» φώναξε ο θείος.


«Χαιρετάω το αεροπλάνο που πετάει από πάνω!» εξήγησε εκείνη.


«Είναι Δανοί. Τραβάνε για τον Καντάφι. Θες να φάμε καμιά μπαταριά, κατά λάθος, έτσι μελαψοί που είμαστε!» σχολίασε ο Αφεντούλης.


«Γίναμε Δανία του Νότου!» πανηγύρισε η θεία.


Την παρέλαση έκλεισε η μαθητιώσα νεολαία. Χάρμα ιδέσθαι ήταν τα νιάτα με το ωραίο παράστημα και την ελπίδα ζωγραφισμένη στα πρόσωπα. Μόνο που φέτος ο βραχίονας καθενός ήταν περασμένος στον βραχίονα του διπλανού! Γιατί; Δεν άκουσες τίποτε υποβολέα για συνενώσεις;


Τους ζυγούς λύσατε.


Ασήμαντη λεπτομέρεια. Από το Παλαμήδι, ο Γέρος του Μοριά, τήραγε κι αναστέναζε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου