24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

AΦΟΥ ΔΙΕΡΡΕΥΣΑΝ ΑΝΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ-ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΚΥΡΙΑΚΗ-ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ

Αφου πρωτα διερευσαν τα μετρα ανεπισήμως, λιγα λεπτα αφου ειχαν συμφωνησει με την τροικα ,τωρα ψάχνουν τροπους ώστε να είναι οσο το δυνατον περισσότερο ανωδυνη η ανακοινωσή τους.Σημερα, ο αντιπροεδρος της κυβερνησης και υπουργος οικονομικων Ευαγγελος Βενιζέλος, ενημερωσε την κυβερνητικη επιτροπή.Αυριο το πρωι θα ενημερώσει τον Προεδρο της Δημοκρατιας......
ο οποιος αναμενεται για άλλη μια φορα να…στηριξει την κυβέρνηση.

Λιγο μετα την συνεδριαση της κυβερνητικης επιτροπής, συζητηθηκε μεταξύ αντιπροεδρου της κυβερνησης και πρωθυπουργου ,το ενδεχομενο ο κος Γ.Παπανδρεου να απευθυνθει με διαγγελμα στον Ελληνικο λαο αλλα τελικη αποφαση δεν εχει ληφθει μεχρι στιγμης.

Το ιδιο χρονικο διαστημα κορυφαια στελεχη της ...
κυβερνησης εχουν αποδυθει σε έναν αγωνα ανευ προηγουμενου να πεισουν συγκεκρμενους «δυναμικα αντιδρωντες»βουλευτες της κοινοβουλευτικης ομαδας του ΠΑΣΟΚ, να μην αντιδρασουν ακομη και με παραιτησεις.

Είναι ξεκαθαρο ότι η κυβερνηση, επιχειρει μεσω ζυμωσεων και αφου εχει θεσει ολον τον προπαγανδιστικο της μηχανισμο σε εγρηγορση, να δημιουργησει κλιμα καταστροφολογιας, ώστε να περασουν τα πλεον επωδυνα, μετρα μεταπολεμικά.

Tά μέτρα αναμένεται να επιφέρoυν εσοδα 1,7 εως και 2,2 δισεκατομμυρια ευρώ, μεσα στο 2011 Το πακετο μετρων προβλεπει συνολικα:..


*15 με 20% μειωση των μισθων στο Δημοσιο.,

*Περικοπή των συντάξεων ,του εφ απαξ και των επκουρικων συνταξεων.

*Ανωτατο πλαφόν συνταξεων ,τα 1700 ευρώ.

*Απολυσεις στο δημοσιο 25- με 30000 υπαλληλων

*Εαν οι απολυσεις ειναι μεγαλυτερες των τριάντα χιλιάδων, τοτε θα κοπουν οι συνταξεις περισσοερο.

*Οι απολύσεις θα γινουν κατα σειρα «προτεραιότητας»,πρωτα σε αυτες τις υπηρεσιες που καταργούνται,επειτα σε αυτες πυο ειναι υπο συγχωνευση επειτα σε ΔΕΚΟ.σε ΟΤΑ και τελος σε Νομικα Προσωπα Ιδιωτικου Δικαιου.

*Εξισωση πετραλαιου θερμανσης με πετρέλαιο κινησης

*Το αφορολόγητο κατ ετος θα μειωθει μεταξύ 4 η 7000 ευρώ

*Δεν θα αυξηθούν οι αντικειμενικες αξιες

Tα μέτρα αυτά ανατρέπουν οχι μονον κεκτημένα δικαίωματα, αλλά και τρόπο ζωής πενήντα και πλέον ετών της ελληνικής κοινωνίας.

Οι αντιδράσεις θα ειναι συνεχείς και είναι σίγουρο οτι θα δημιουργήσουν τεράστιο πρόβλημα εφαρμογής των μέτρων.

Μεγάλες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται σε κατάσταση αναβρασμού και δεν φαίνεται οτι θα μπορέσει η κυβέρνηση να τα περάσει καθώς είναι μέτρα που οδηγούν τις ελληνικές οικογένειες συνταξιούχους και μισθωτούς στο περιθώριο της ζωής για πολλά χρόνια.

Η κατάσταση ειναι τραγική ενώ η αδύναμη κυβέρνηση που δεν έλαβε τα μέτρα που έπρεπε τοτε που έπρεπε , δεν μπορεί να προχωρήσει χωρις συναινέσεις στην εφαρμογή τους. Κάτι που σημαίνει σύγκρουση καθως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέν συμφωνεί.

Απο νωρίς χθες το πρωι ακόμη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μιλούσαν για πρόωρες εκλογές ωστε να επιτευχθεί τουλάχιστον η εκτονωση που απαιτείται ωστε να μην εχουμε εκρήξεις κοινωνικες που δεν γνωριζει κανεις που μπορεί να οδηγησουν .Το σιγουρο ειναι πως τα μετρα οδηγουν σε μια Ελλαδα του 1950 με προβλήματα και βιώτικο επιπεδο κατω του μηδενός.Τα μετρα γονατιζουν τους Ελληνες.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/9/11, 10:18 μ.μ.

    ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.Η ΜΟΝΗ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/9/11, 10:25 μ.μ.

    η κοινή γνώμη μπορεί να προετοιμαστεί άνετα.
    αν η τσέπη έχει άλλη γνώμη τότε τί γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/9/11, 11:00 μ.μ.

    ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή