24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Συμφωνία στον ΟΤΕ για περικοπές μισθών, χωρίς απολύσεις

Μείωση μισθών και διασφάλιση θέσεων εργασίας για την επόμενη τριετία αποφάσισαν χθες διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΤΕ. Η διαπραγμάτευση των δύο πλευρών, που έληξε τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε με αίσιο τέλος, αφού ....
διοίκηση και εργαζόμενοι αποφάσισαν να βάλουν νερό στο κρασί των απαιτήσεών τους. Βάσει της νέας σύμβασης που συμφωνήθηκε και αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα προβλέπεται:

– Mείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 11% (μεσοσταθμικά) για ...
τα επόμενα τρία χρόνια.

– Μείωση των ωρών εργασίας κατά 12,5% και καθιέρωση του 35ώρου αντί 40ώρου που ισχύει σήμερα.

– Διατήρηση των ωριμάνσεων (μισθολογικά κλιμάκια, χρονοεπίδομα).

– Επαναφορά του ισχύοντος μισθολογίου την 1/1/2015.

Με βάση τη συμφωνία, η διοίκηση του ΟΤΕ δεσμεύθηκε για τις θέσεις εργασίας και τη μη προσφυγή της σε εκ περιτροπής εργασία. Επίσης,, για όσο διάστημα ισχύει η συμφωνία, η διοίκηση του Οργανισμού δεσμεύεται ότι δεν θα προχωρήσει σε άλλη μείωση μισθών από εξωγενή αίτια (π.χ. μια πιθανή περικοπή 14ου μισθού).

Ο ΟΤΕ, με βάση τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, εξοικονομεί 65 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ή περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ στην τριετία.

Λανθασμένα, επομένως, χθες στην «Κ», αναφέρθηκε ότι η ετήσια εξοικονόμηση θα πλησιάσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ και ότι σε βάθος τριετίας θα υπάρξει μείωση μισθών 30%. Η μείωση δεν θα ξεπεράσει το 12% για το 2012, το 11% για το 2013 και το 10% για το 2014, έχοντας ως βάση υπολογισμού τα σημερινά μισθοδοτικά κλιμάκια (2011).

Νίκη και για τους δύο
Η συμφωνία διοίκησης και εργαζομένων στον ΟΤΕ αναμφίβολα συνιστά νίκη και για τις δύο πλευρές. Η πρώτη εξασφαλίζει σημαντική μείωση στη μισθοδοσία της, ενώ η δεύτερη διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας και επιπλέον διασφαλίζεται έναντι οποιωνδήποτε άλλων μελλοντικών αρνητικών μέτρων για τους εργαζομένους.

Οι δύο πλευρές έχουν αφήσει σε εκκρεμότητα μια σειρά άλλων ζητημάτων, για τα οποία εντός των επομένων εβδομάδων θα επιδιωχθεί να βρεθεί κοινώς αποδεκτή λύση εφ’ όσον αυτό είναι εφικτό. Πρόκειται για παλιές νομικές προσφυγές σε εργασιακά θέματα, αλλά και εκ νέου συζήτηση για τον συνταξιοδοτικό λογαριασμό που ονομάζεται «λογαριασμός νεότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου