24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Κεφαλογιάννης: «Είστε ανάξια κυρία Παπανδρέου» - Βάσω: «Μην τραμπουκίζετε κ. Κεφαλογιάννη»

Τα παυθέντα μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας βρέθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Oικονομικών της Βουλής για να δώσουν εξηγήσεις, για τις καταγγελίες περί «φουσκώματος» του ελλείμματος και ......
τις δυσλειτουργίες της Επιτροπής, με την πρόεδρο της Επιτροπής Βάσω Παπανδρέου και τον Μανώλη Κεφαλογιάννη να ανταλλάσσουν εκατέρωθεν «πυρά».

Άλλα μέλη τάχθηκαν υπέρ του προέδρου της επιτροπής και των χειρισμών του και άλλα τον κατηγόρησαν. Η κ. Γεωργαντά που πρώτη είχε αρχίσει το χορό των καταγγελιών τόνισε ότι «ο κ. Γεωργίου φέρθηκε πολύ αυταρχικά, είχε μετατρέψει την ανεξάρτητη αρχή σε αρχή ενός μόνο ανδρός. Το έλλειμμα είναι ένας αυθαίρετος αριθμός, δεν βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες όπως κάνουν και οι άλλες χώρες της Ευρώπης. Η ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να περάσει από καθαρτήριο. Να καθαρίσουν τα στατιστικά στοιχεία. Η αναθεώρηση που έγινε ήταν η χειρότερη στην ιστορία».

Κατά του κ. Γεωργίου τάχθηκε και ο Νίκος Λογοθέτης. «O κ. Γεωργίου συστηματικά μας απαγόρευε οποιαδήποτε εμπλοκή στο θέμα του ελλείμματος και της απογραφής. Το έλλειμμα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που δημοσιεύτηκε».

Υπέρ του προέδρου της επιτροπής στάθηκε η Στέλλα Μπαλφούσια, η οποία πρόσφατα είχε αποπεμφθει από τη θέση της Προέδρου του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής. «Θεωρώ ότι έγινε πολύ σοβαρό έργο στην ΕΛΣΤΑΤ, ο πρόεδρος εργάστηκε πολύ και έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος. Τα στοιχεία για την οικονομία έχουν βελτιωθεί ποιοτικά και θεωρώ ότι η χρήση του επιχειρήματος για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος είναι βλαπτική και αποπροσανατολιστική».

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Μακρυπίδης εκανε καταγγελίες για την κ. Γεωργαντά. «Η κυρία Γεωργαντά που κάνει αυτές τις καταγγελίες έχει δύο καταδικαστικές αποφάσεις για παράνομη είσπραξη επιδομάτων από το ΚΕΠΕ και παρουσίασε για δικό της διδακτορικό μία έκθεση του ΟΗΕ».

Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν και θερμό επεισόδιο μεταξύ του Μανώλη Κεφαλογιάννη και της Προέδρου της Επιτροπής, Βάσως Παπανδρέου. «Δέχεται μια τέτοια επίθεση η κ.Γεωργαντά και δεν λέτε τίποτα; Είστε ανάξια για τη θέση που κατέχετε» είπε ο κ. Κεφαλογιάννης. «Μην τραμπουκίζετε κ. Κεφαλογιαννη. Μπορείτε να λέτε ότι θέλετε. Ότι λέγεται από σας δεν με ενδιαφέρει» ήταν η απάντηση της κυρίας Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου