24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

«Αυτά παθαίνουν οι πατριώτες που θέλουν να σώσουν τη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας”!»

 

«Αυτά παθαίνουν οι πατριώτες που θέλουν να σώσουν τη χώρα της “φαιδράς πορτοκαλέας”!» σχολίασε ο εμπειροτέχνης πολιτικός αναλυτής, θείος Αφεντούλης, μόλις πληροφορήθηκε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Χάρη Παμπούκη, από το δελτίο ειδήσεων των οχτώ, καθισμένος στην πολυθρόνα έναντι τηλεοράσεως. Παρακολουθούσε τα νέα, μετά φόβου εικόνας και τρόμου μουσικής υπόκρουσης! Περιμένει εναγωνίως την επιστροφή της κ. Όλγας Τρέμη στις ειδήσεις ανεξαρτήτως καναλιού και ώρας μετάδοσης του δελτίου. Όταν ακούσει για «λιμούς, λοιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς» από το στόμα της κ. Τρέμη «φχαριστιέται» τρέμουλο! Πιάνει τους λυγμούς ...
και η σύζυγος, κυρία Πολυτίμη, κι όλα κυλούν «απλά, ήσυχα και καθημερινά» στην οικία του ζεύγους που λέει ο λόγος. «Πώς μάς τρομάζει και μάς δονεί της εκφωνήτριας η φωνή»! Σιγά μην έγραφαν τραγούδι για τον Διακογιάννη σήμερα.

«Οι πορτοκαλιές δεν θα ανθίσουν φέτος;» ρώτησε η θεία με τα μάτια επί της οθόνης και τη σκέψη ένας Θεός ξέρει πού! Μάλλον σε κάποιο παιδί, εγγόνι ή δισέγγονο που ενδεχομένως να χρειάζεται στήριξη. Με την Τρόικα επί ελληνικού εδάφους η μεταπολιτευτική «ρουλέτα» ξέχασε τα «κόκκινα» «πάρε»-έστω και 1 για τον κοσμάκη!- και κόλλησε στα μαύρα «βάλτε». Μέχρι να φέρουμε το «βάλτα όλα» και να ησυχάσουμε! Τι να κάνουν τα «παλιά κόκαλα»; Στερούνται για να μείνει κάτι τις και για τους κατιόντες. Κάπως έτσι ξεκίνησε η αλληλεγγύη των απόκληρων. Για να καταλάβουν οι περισπούδαστοι πραγματογνώμονες της οικονομίας της γνώσης και των οριζόντιων περικοπών(!) ότι η ζωή δεν είναι μόνον «χρήμα, λάπτοπ και ρεκλάμα» θα χρειαστούν το λιγότερο δυο τρία τέρμινα φροντιστήριο από τον αναλυτή και στο τέλος θα μείνουν μετεξαταστέοι! Χώρια που αν τους προσκαλέσει να πάρουν τα μαθήματα στο χωριό δεν θα αφήσουν ούτε κουταλιά γλυκό στα βάζα της κυρίας Πολυτίμης. Έτυχε να κεράσετε κανένα διαπρεπή και «κονομημένο»; Όλα τα βρίσκουν πολύ «μάρβελους» (θαυμάσια) προς μεγάλη ικανοποίηση της χρυσοχέρας νοικοκυράς και απογοήτευση του Αφεντούλη. Δεν φτάνει που τρώνε τα γλυκά που του αρέσουν αλλά το «αντίδωρο» που προσφέρουν είναι … συμβουλές!

«Για την άνθιση των φυτών ρώτα τον γείτονα που έχει θερμοκήπιο. Σε ότι αφορά την κυβερνητική ανθοφορία η Ανάπτυξη του κ. Χ. Παμπούκη δεν πρόλαβε να “δέσει καρπούς”!» απάντησε ο θείος στην ερώτηση της συζύγου για εσπεριδοειδή!

«Τι συνέβη;» απόρησε εκείνη.

«Τι ήθελες να γίνει; Παραιτήθηκε!» εξήγησε ο αναλυτής.

«Τον έφαγαν οι “Καταριανοί”. Ξέρεις πώς πιάνουν οι κατάρες τους;» δήλωσε η κυρία Πολυτίμη με ύφος διαπρεπούς πολιτικού σχολιαστή του διεθνούς τύπου.

«Πολιτογραφήθηκε “Καταριανός” ο κ. Χρ. Παπουστής και δεν το γνωρίζω;» εξανέστη ο αναλυτής.

«Έγινες επίτιμος πολίτης του εμιράτου με τις κατάρες που ρίχνεις στην Τρόικα και φοβάσαι μη χάσεις την πρωτιά;» απάντησε η θεία και μπήκε στις παντόφλες για να πάει στη γειτόνισσα με το θερμοκήπιο. Οι πορτοκαλιές ανθίσουν ή όχι δεν κάνουν «εξαναστάσεις»!

Η παραίτηση του κ. Χ. Παμπούκη απασχόλησε σοβαρά τον αναλυτή γιατί εκτός από αναπληρωτής υπουργός υπήρξε κι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Πρωθυπουργού. Να δείτε που τον έφαγε το Ελληνικό. Τι ήθελε και το διάλεξε για επενδύσεις; Παίρνει τα πάνω ένα Ελληνικό όταν ολόκληρη η Ελλάδα έχει πάρει την κάτω βόλτα; Αμ ο Αστακός; Η μακαρονάδα πειράζει την κυρία Πολυτίμη αν δεν έχει αστακό. Δεν μπορεί να κόψει η γυναίκα τις συνήθειες τόσων χρόνων! Λέμε τώρα! Εδώ κοντεύουμε να ξεμείνουμε από ψωμοτύρι ραπανάκια για την όρεξη γυρεύουμε; Είναι κι εκείνο το υπουργείο Ναυτιλίας που όποιος αποφασίσει να το ανασυστήσει θα χρειαστεί τέρμινα για να βρει τα «κλάσματά» του. Τι ήθελε κι αυτός ο ευλογημένος να ζητήσει ξεχωριστή στέγη για τη Ναυτιλία και δεν άφηνε το Λιμενικό στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τους εφοπλιστές στο υπουργείο Ανάπτυξης και τον «οίκο του ναύτη» στα αντίσκηνα;(!) Δεν φτάνει που τόλμησε να το ζητήσει πήγε και στο κρατικό κανάλι όταν ο κ. Ηλ. Μόσιαλος διάλεξε την ιδιωτική τηλεόραση για να ενημερώσει τον λαό- «αιμοδότες» μου!- για τη συρρίκνωση των κρατικών καναλιών.

Στο σημείο αυτό ο θείος θα κάνει ένα προσκλητήριο «κηπουρών»!

Η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη; Πρέσβειρα της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι. 

Ο κύριος Δημήτρης Δρούτσας; Ευρωβουλευτής στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Χάρης Παμπούκης; Προς το παρόν αφεντικό στη δουλειά του.

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος; Υπουργός Πολιτισμού. (Η κυρία Πολυτίμη ετοίμασε φυλαχτό για να τον φυλάει από κακοτοπιές και παραιτήσεις!)

Με «fast track» (γρήγορο μονοπάτι) πήγε να φέρει επενδύσεις ο κ. Παμπούκης, «more fast» (πιο γρήγορα) έκανε την ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση. Ο Αστακός βρίσκεται κοντά στο Μεσολόγγι! Και το χειρότερο; Πάει τζάμπα η σχεδία!

Ο θείος την ετοίμαζε εδώ και καιρό και κόντευε να την τελειώσει! Πώς αλλιώς θα μπορούσε «να είναι φτάσας» στο Κατάρ - «fast track» - ο κ. Χ. Παμπούκης που ίσως θα ‘λεγε ο Μποστ σήμερα; Σχεδίασε μάλιστα και αναμνηστικό γραμματόσημο της σειράς «Τουρισμός-Ναυτιλία» με τον παραιτηθέντα υπουργό πάνω στη σχεδία και ολόγυρα έγραψε: «Σκίστε τα νερά προπέλες κι αραχνιάσαν οι μασέλες». Ο Μποστ παρακαλείται να αφήσει το σκουπόξυλο!

Δύσκολοι καιροί για τους «κηπουρούς» και την ανθοφορία των επενδύσεων. Αλλά γιατί κύριε Χάρη Παμπούκη παραιτήθηκες χωρίς να συμβουλευτείς τον αναλυτή; Τι θα κάνει τώρα με τη σχεδία;…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου