24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Η Τουρκία «αποκαλύπτει» τις δικές της κορβέτες

Κορβέτες «Made in Turkey». Τα πρώτα πολεμικά πλοία, δικής της κατασκευής, ετοιμάζεται να αποκαλύψει η Τουρκία και να το παραδώσει στο πολεμικό ναυτικό της χώρας την Τρίτη, γράφει η Hurriyet.

Πρόκειται για το «TCG Heybeliada» και το «TCG Büyükada» κορβέτες, μικρού σχετικά μεγέθους.....
που περιλαμβάνουν ελαφρύ οπλισμό και θα «βαφτιστούν» σε ειδική τελετή στην Κωνσταντινούπολη αύριο, παρουσία του τούρκου προέδρου Αμπντουλάχ Γκιούλ.

Η κίνηση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού έρχεται την ώρα που οι σχέσεις με το Ισραήλ είναι ιδιαίτερα τεταμμένες. Στην τελετή, το παρών αναμένεται να δώσει το παρών και ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ο υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ, καθώς και στρατιωτικοί αξιωματούχοι της χώρας.

Τα δύο πλοία, τα οποία θα «βουτήξουν» στη θάλασσα από το Πεντίκ, εντάσσονται στο πρόγραμμα MILGEM, που προέρχεται από τις λέξεις «Μili Gemi» (Εθνικό Πλοίο) και προβλέπει την κατασκευή 12 πλοίων συνολικά, με κάποια εξ αυτών να προορίζονται για εξαγωγή σε φιλικές προς την Άγκυρα χώρες.

Περισσότερες από 50 τουρκικές εταιρείες πήραν μέρος στην κατασκευή του TCG Heybeliada, το 65% του οποίου κατασκευάστηκε εντός Τουρκίας. Έχει μήκος 99 μέτρων και βάρος 2.300 τόνων. Μπορεί να μεταφέρει ελικόπτερο 10 τόνων.


Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου