24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Κύπρος: 300 εκατ. ευρώ από τα συμβόλαια για τους υδρογονάνθρακες

Ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νεοκλής Συλικιώτης, δήλωσε ότι έλαβε θετική απάντηση από τους ομολόγους του τού Ισραήλ και της Ελλάδας στην πρόσκλησή του για συνάντηση εντός του Σεπτεμβρίου για το..
. θέμα των εξαγωγών φυσικού αερίου σε χώρες της Ευρώπης. Επίσης, ανέφερε ότι στη συνάντηση θα συζητηθεί και το θέμα της σύστασης ομάδας εργασίας, η οποία θα εξετάσει τη δημιουργία κοινών υποδομών για ηλεκτρική διασύνδεση των τριών χωρών. Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι το 2013 αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία της Κυπριακής Δημοκρατίας 300 εκατ. ευρώ με την υπογραφή των συμβολαίων με τις κοινοπραξίες, που θα επιλεγούν για νέες έρευνες προς εντοπισμό υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου. Ο κ. Συλικιώτης ανακοίνωσε ότι η αξιολόγηση των αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται και η ολοκλήρωση της εξέτασης των οικονομικών δεδομένων των εταιρειών από τη Συμβουλευτική Επιτροπή. Ακολούθως, προσέθεσε, το θέμα θα τεθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να αποφασίσει για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις εταιρείες, οι οποίες θα επιλεγούν και οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2013. Έτσι, ανέφερε, θα έχουμε και τα πρώτα έσοδα με την υπογραφή των συμβολαίων, «γεγονός το οποίο στέλνει θετικά μηνύματα για την οικονομία της Κύπρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου