Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 το βράδυ, τοποθετήσαμε ισχυρό εμπρηστικό μηχανισμό στο πολιτικό γραφείο της
Φεβρωνίας Πατριανάκου στην οδό Ακαδημίας 41, στον έβδομο όροφο. Το συγκεκριμένο παράσιτο εκτός των άλλων έχει βάλει βαθιά το χέρι στο μέλι. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Οποιοσδήποτε,...
οποτεδήποτε, με οποιοδήποτε τρόπο συνέβαλε έστω και λίγο στην διαιώνιση αυτού του καθεστώτος θα έρχεται αργά ή γρήγορα αντιμέτωπος με την τιμωρία των επαναστατών.Πέντε είναι, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, οι εταιρείες που έχουν αναλάβει την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Ωστόσο, επισήμως έχουν ανακοινωθεί μόνο οι τρεις:
1) Η Ελληνική Βιομηχανία Περιβαλλοντικών Συστημάτων με διακριτικό τίτλο Helesi του Σάκη Ανδριανόπουλου, που έγινε γνωστή πέρυσι λόγω τηςεμπλοκής του συζύγου τής Φεβρωνίας Πατριανάκου, υπεύθυνης Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. και βουλευτή του κόμματος έως το 2009. Ηεταιρεία, έχει πάρει μεγάλα έργα από πολλούς δήμους αλλά και τη διαδημοτική «ΔΙΑΔΥΜΑ» που ίδρυσε ο νυν υφυπουργός Εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος ως δήμαρχος Κοζάνης.
Στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, ο τέως δήμαρχος Ν. Κακλαμάνης επεσήμανε τη σύνδεση της εταιρείας με τον Π. Κουκουλόπουλο, αλλά και το διευθυντή του γραφείου του δημάρχου και «άλλοτε στέλεχος του ομίλου Μπόμπολα» Λ. Καστανάκη. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Α. Βαρελάς, τόνισε επίσης το παρελθόν της εταιρείας στην περιοχή της Κοζάνης, ενώ ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Τ. Μπέης, θύμισε ότι ο δήμος τής έχει αναθέσει επί Κακλαμάνη δουλειές ύψους 60 εκατ. ευρώ.
2) Η Περιβαλλοντική Μεταφορική (ΠΕΡΜΕ) για την οποία ο Ν. Κακλαμάνης ανέφερε ότι συνδέεται μετοχικά με τον όμιλο Μπόμπολα και τα όποια σχόλια περιττεύουν....
3) Η εταιρεία Alpha Green ΑΒΕΕ με έδρα την Πάτρα και ιδιοκτησίας του Διονυσόπουλου. Οι μεγαλύτεροι θα θυμούνται ότι ο Διονυσόπουλος έγινε γνωστός από την ιστορία του Χρυσανθακόπουλου. Ήταν και συνεχίζει να είναι (μιας και έχει ήδη παραγγείλει τα νόμιμα φρουτάκια που θα κάνουν την εμφάνισή τους σε λίγο) ο βασιλιάς του παράνομου τζόγου στα φρουτάκια στην Πάτρα και όταν ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε ρόμπα τον Χρυσανθακόπουλο είχε αποδειχθεί ότι ο τελευταίος έπαιζε στα μαγαζιά του Διονυσόπουλου, ο οποίος τον δάνειζε και χρήματα.
Σύμφωνα με τον κ. Σγουρό, η αποκομιδή ξεκίνησε την Παρασκευή με τέσσερα οχήματα και μηχανήματα τα οποία έφτασαν χθες τα 100, αλλά μειώθηκαν στα 80 επειδή αποσύρθηκαν ορισμένα που ήταν Δημόσιας Χρήσης και συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις (σχετική έκκληση απηύθυνε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ). Ο περιφερειάρχης μας είπε ότι προστέθηκαν ακόμη δύο εταιρείες που θα ανακοινωθούν.
Οταν τον ρωτήσαμε για το κόστος της αποκομιδής, περιορίστηκε να μας πει ότι είναι χαμηλότερο από εκείνο των δήμων. Διαβεβαιώνει ότι οι συμβάσεις, αν και έγιναν με απ' ευθείας ανάθεση, ελέγχθηκαν από νομικούς και ισχύουν για δέκα ημέρες με δυνατότητα παράτασης για άλλες δέκα.
Ο κ. Σγουρός παραδέχθηκε ότι οι ιδιωτικές εταιρείες δεν είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας το έργο των δήμων «που έχουν 800 απορριμματοφόρα» και η κατάσταση θα αλλάξει μόνο εάν γίνει ανακωχή με το προσωπικό τους. «Καταφέραμε πάντως να μαζέψουμε τα σκουπίδια από κάποιους ευαίσθητους χώρους», σημειώνει ο περιφερειάρχης.
Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτούς τους ευαίσθητους χώρους, δηλαδή τα νοσοκομείαα, τις λαϊκές αγορές, τα σχολεία, τα καθάριζαν και οι δήμοι τις προηγούμενες ημέρες ακόμη και τις μέρες που ο ΧΥΤΑ Φυλής ήταν στην κορύφωση της κατάληψης. «Ο ΧΥΤΑ υπό κατάληψη δέχθηκε το Σάββατο 1.300 τόνους σκουπιδιών, ενώ χθες που τον άνοιξαν τα ΜΑΤ δέχθηκε το πολύ 400 τόνους», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.
Ανάλογα στοιχεία ακούστηκαν και στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου, ακόμη και από το δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, που την ίδια ώρα περίμενε να εκδικαστεί η προσφυγή του για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «δεν επιτρέπεται να αφήσουμε σε τρίτους την αρμοδιότητα για τα απορρίμματα», ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση υποφέρει από τον εναγκαλισμό της κεντρικής διοίκησης» και ότι ο Δήμος Αθηναίων ταλαιπωρείται από το ισχύον σύστημα, αν και πληρώνει κάθε χρόνο 222 εκατ. ευρώ στο Σύνδεσμο που λειτουργεί το ΧΥΤΑ Φυλής.
Αιχμηρότερος ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Α. Βαρελάς, μίλησε για «Κερκόπορτα που άνοιξε» με είσοδο ιδιωτών «μέσα στην αναμπουμπούλα», σημειώνοντας ότι με τις πράξεις του το υπουργείο Εσωτερικών κινείται «στα όρια της παρανομίας».
Ηρθε η ώρα να ακολουθήσει ο Δήμος Αθηναίων το δικό του σχεδιασμό, ανέφερε, αφού διαθέτει το «προϊόν», δηλαδή τα σκουπίδια που «όχι μόνο τα δίνει τζάμπα αλλά πληρώνει και από πάνω». Ηρθε σε σύγκρουση ακόμη και με το κλίμα πανικού και απειλής χολέρας που προσπάθησαν να εδραιώσουν κυβέρνηση και Περιφέρεια, λέγοντας ότι «για 14 μέρες απεργίας η εικόνα στους δρόμους δεν ήταν και τόσο τραγική», ενώ θύμισε την κατάσταση με τις απεργίες τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν «ο τότε νομάρχης (Σγουρός) δεν πήρε ανάλογες πρωτοβουλίες». Εκτός των αριστερών παρατάξεων, την αντίθεσή τους με την είσοδο ιδιωτών δήλωσαν και πολλοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας (Γ. Αποστολόπουλος, Γ. Αναγνωστόπουλος) τους οποίους συνεχάρη ο Ν. Μιχαλολιάκος (Ελληνική Αυγή) μιλώντας «όχι για ιδιώτες αλλά για νταβατζήδες».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου