24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Επίσκεψη Αφροδίτης Αλ Σάλεχ στο ΕΒΕΑ


Η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, επισκέφτηκε σήμερα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο όπου και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ..
, κ. Κ. Μίχαλο, τον Σύμβουλο Προέδρου ΕΒΕΑ, κ. Θ. Κατσαδούρο, τον Υπεύθυνο Γραφείου Τύπου, κ. Γ. Τριήρη, την Γενική Διευθύντρια, κ. Σ. Γαριού, την Διευθύντρια Εμπορίου, κ. Τ. Μωραϊτη, και τα μέλη του ΔΣ ΕΒΕΑ κκ Χ. Λαμπρόπουλο και Χ. Μωραϊτη.

 Η Αφροδίτη Αλ Σαλεχ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κυριότερο όλων το ζήτημα της ρευστότητας και το κόστος δανεισμού καθώς και ο θεσμός των επιμελητηρίων λόγω της απόφασης κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα κατά τόπους επιμελητήρια.

 Η κα Αλ Σάλεχ, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΕΒΕΑ, κ. Μίχαλο, για την συνάντηση και την ενημέρωση, εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, στο θεσμό των επιμελητηρίων που είναι σύμβουλοι της πολιτείας και εκφράζουν κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τάχθηκε υπέρ της άρσης της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα κατά τόπους επιμελητήρια, κάτι που αποτελεί θέση του ΠΑΣΟΚ και του Προέδρου κ. Ευ. Βενιζέλου.

 «Οι ιδεολογικές διαφορές μας με τη ΝΔ είναι ορατές καθημερινά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο θεσμός των επιμελητηρίων. Κατά πως φαίνεται η ΝΔ θέλει να διαλύσει τα επιμελητήρια. Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, στηρίζουμε τον θεσμό των επιμελητηρίων και ζητούμε την άρση της κατάργησης της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα κατά τόπους επιμελητήρια και ελπίζουμε πως θα καταφέρουμε να μεταπείσουμε του κυβερνητικούς μας εταίρους.» δήλωσε η κα Αλ Σάλεχ.

 Αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτά της ρευστότητας, της υψηλής φορολογίας, της μείωσης του τζίρου, των συνεχών νομοθετικών αλλαγών, την έλλειψη ενιαίου φορολογικού συστήματος όπου ο πολίτης θα νιώθει πως η νομιμότητα συμφέρει, των αυστηρών ελέγχων του ΙΚΑ δίχως να λαμβάνεται υπόψη ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που πραγματικά αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και το ζήτημα της προστασίας των καταστημάτων από διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις, η κα. Αλ Σάλεχ δήλωσε:

 «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Πρωταρχικό μέλημα μας ήταν και είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Δυστυχώς, καθ’ολο το διάστημα της προσπάθειας εξόδου από την οικονομική κρίση, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ήταν αντιμέτωπη με τις ποιο συντηρητικές αλλά και παράλογες απαιτήσεις από τη μεριά των δανειστών μας αλλά και εσωτερικών επιχειρηματικών συμφερόντων, συνομιλητών της τρόικα, που θεώρησαν πως η κρίση ήταν ευκαιρία για να ικανοποιήσουν τις πιο νεοφιλελεύθερες επιθυμίες τους.

 Τώρα όμως που βγαίνουμε από την κρίση και τα μνημόνια και οι τρόικες δεν θα υπάρχουν πια, μπορούμε να αποκαταστήσουμε τις αδικίες αλλά και να διορθωθούν λάθη του παρελθόντος και να γίνει επιτέλους η Ελλάδα μια κανονική χώρα. Το κόστος του χρήματος και το κόστος ενέργειας είναι δύο από τις μεγαλύτερες ανισότητες που αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματικότητα, κυρίως η μικρομεσαία. Και αυτά μπορούν τώρα να διορθωθούν μέσω των Κοινοτικών Πακέτων Στήριξης.

Να βάλουμε σε εφαρμογή το Εθνικό Σύμφωνο Ανάκαμψης, ο τρίτος πυλώνας του οποίου είναι ο αναπτυξιακός που σημαίνει πρόσβαση στο δανεισμό, καλύτερα επιτόκια, μικρές επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας. Και φυσικά πρέπει να υπάρξει επιτέλους ένα ενιαίο φορολογικό σύστημα αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να καθίσουν στο τραπέζι όλα τα πολιτικά κόμματα και οι εμπλεκόμενοι φορείς και να συμφωνήσουμε σε ένα φορολογικό σύστημα που θα μείνει σταθερό για 10 τουλάχιστον χρόνια και θα βασίζεται στο ότι η νομιμότητα πρέπει να συμφέρει.


 Στις 25 Μαΐου ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για το πρόσημο που θα έχει η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν θέλουμε το προοδευτικό πρόσημο που στηρίζει τον πολίτη ή το συντηρητικό που ευαγγελίζεται πολιτικές υπέρ των λίγων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου