24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Χάκαραν τον Internet Explorer - Συναγερμός στη Microsoft


Η εταιρία Microsoft προσπαθεί να εξαλείψει τον ιό που έχει εξαπλωθεί στον περιηγητή Internet Explorer.

Η ηλεκτρονική επίθεση έγινε γνωστή από εταιρία ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών το...
Σαββατοκύριακο, η οποία αποκάλυψε πως χάκερς έχουν ήδη πραγματοποιήσει πολλαπλές επιθέσεις σε εταιρίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Microsoft αποκάλυψε το Σάββατο ότι σχεδιάζει να διορθώσει τα σφάλματα που έχουν προκύψει με ανάρτηση αρχείου στο site ασφαλείας της εταιρίας, που θα αναβαθμίζει τον περιηγητή. Οι υπολογιστές που «τρέχουν» Windows XP δε θα δεχτούν αναβαθμίσεις, γιατί η Microsoft σταμάτησε να υποστηρίζει το 13 χρόνων λογισμικό νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η εταιρία FireEye, η οποία βοηθάει της εταιρίες να ανταποκριθούν στις ηλεκτρονικές επιθέσεις, αρνήθηκε να κατονομάσει τα θύματα ή να αναγνωρίσει την ομάδα των χάκερς, λέγοντας πως η έρευνα συνεχίζεται. «Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο το κίνητρο της ομάδας που πραγματοποίησε την επίθεση. Φαίνεται πως επιδιώκουν ευρέως φάσματος συλλογή δεδομένων» δήλωσε ο Vitor De Souza, εκπρόσωπος της εταιρίας. «Ένας τρόπος προστασίας θα μπορούσε να είναι η αλλαγή περιηγητή».

Η Microsoft προειδοποιεί ότι οι χάκερς θα μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο του συστήματος που έχει προσβληθεί, βλέποντας, τροποποιώντας ή διαγράφοντας αρχεία. Άλλοι χάκερς αυτή τη στιγμή προσπαθούν να μάθουν όσα περισσότερα γίνεται για τις αδυναμίες του συστήματος ώστε να πραγματοποιήσουν ανάλογες επιθέσεις. «Η Microsoft θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα.

Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά» προειδοποιεί ο Vitor De Souza.


ΠΗΓΗ:NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου