24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

...καταγγελίες φωτιά για τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ημαθίας ...Πλάσαραν αλλοιωμένα φάρμακα



Σε καταγγελίες φωτιά για τον
Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Ημαθίας (ΣΥΦΑH) προέβη πριν από μερικούς μήνες ένας φαρμακοποιός από τη Βέροια.

Ο κ. Γεώργιος Τροχόπουλος, πρώην πρόεδρος....
του συνεταιρισμού, με αναφορά που απέστειλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βέροιας καταγγέλλει ότι, ενώ το Πάσχα του 2013 το ψυγείο του ΣΥΦΑ υπέστη βλάβη, τα φάρμακα που φυλάσσονταν μέσα σε αυτό, αντί να καταστραφούν, διατέθηκαν σε φαρμακεία της περιοχής προκειμένου να πουληθούν!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Έδωσαν χαλασμένα φάρμακα

Όπως προκύπτει από την αναφορά του κ. Τροχόπουλου, το ψυγείο του συνεταιρισμού φέρεται να έμεινε εκτός λειτουργίας για τέσσερις ημέρες -από τις 4 Μαΐου 2013 έως τις 8 Μαΐου 2013-, με αποτέλεσμα τα φάρμακα που περιείχε να αχρηστευτούν, καθώς θα έπρεπε να διατηρούνται σε θερμοκρασίες μεταξύ 3 και 8 βαθμών Κελσίου.


Αντί όμως τα φάρμακα να καταλήξουν στον κάλαθο των αχρήστων, τα στελέχη του συνεταιρισμού, σύμφωνα με τον κ. Τροχόπουλο και δύο εργαζομένους του ΣΥΦΑ, αποφάσισαν να τα διαθέσουν στα φαρμακεία προς πώληση.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει ο κ. Τροχόπουλος, όταν διαπιστώθηκε ότι το ψυγείο είχε σταματήσει να λειτουργεί, δεν ενημερώθηκε ο ΕΟΦ αλλά ούτε και συνεκλήθη έκτακτη γενική συνέλευση του συνεταιρισμού ώστε να ενημερωθούν οι συνέταιροι.


«Έπρεπε να γίνει καταγραφή των φαρμάκων και να συνταχθεί πρωτόκολλο καταστροφής, όπως ορίζει ο Νόμος. Αντ’ αυτού, τα φάρμακα αποθηκεύθηκαν μέσα στο ψυγείο και επιστρέφονται σταδιακά άμα τη λήξει τους στις εταιρείες» αναφέρει ο καταγγέλλων.

Έλεγχος... εξ αποστάσεως

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ ο κ. Τροχόπουλος, εκτός από την Εισαγγελία, ανέφερε το γεγονός και στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, τα στελέχη του ΕΟΦ, όπως προκύπτει από το έγγραφο-απάντηση που απέστειλαν, έκαναν έρευνα εξ αποστάσεως.

Αντί δηλαδή να προβούν σε επιτόπιο έλεγχο, επικοινώνησαν με τους επικεφαλής του ΣΥΦΑ και τους ζήτησαν εξηγήσεις... ταχυδρομικώς.


http://www.zougla.gr/greece/article/plasaran-aliomena-farmaka

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου