24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Αγωνία για τον απεγκλωβισμό των Ελλήνων ...Στα ανοικτά της Τρίπολης η φρεγάτα "Σαλαμίς"


Μεγαλώνει συνεχώς, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αριθμός εκείνων που ζητάνε να φύγουν από την Λιβύη, όντας εγκλωβισμένοι.
Μετά το «ΣΑΛΑΜΙΣ» που απέπλευσε για τη Λιβύη και...
δεύτερο πλοίο του Στόλου αποπλέει από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας με τον ίδιο προορισμό. Πρόκειται για τη φρεγάτα «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» για συνοδευτική υποστήριξη.

Ο κυβερνήτης του ΣΑΛΑΜΙΣ που έφθασε στα ανοιχτά της Λιβύης, ενημέρωσε τον θάλαμο επιχειρήσεων του πολεμικού ναυτικού και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων από όπου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώνεται για την κατάσταση, ότι είναι απαραίτητη η υποστήριξη της φρεγάτας από άλλο συνοδευτικό πλοίο, τόσο για τον ανεφοδιασμό σε καύσιμα όσο και για παροχή συνδρομής σε ό,τι άλλο χρειαστεί.

Το πολεμικό ναυτικό διέθεσε άμεσα το "Προμηθέας", το οποίο απέπλευσε από το ναύσταθμο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στη φρεγάτα αναμένεται να επιβιβαστούν το προσωπικό της ελληνικής πρεσβείας στην Τρίπολη, το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων πολιτών αλλά και Κύπριοι πολίτες όπως και τρίτων χωρών.

Το πλοίο δεν θα δέσει σε κάποιο λιμάνι, αλλά θα πλησιάσει και θα αγκυροβολήσει όσο πιο κοντά γίνεται στις ακτές, ενώ, οι Ελληνες θα μεταφερθούν στο πλοίο με φουσκωτά σκάφη. Στη φρεγάτα «Σαλαμίς» επιβαίνουν και άνδρες των ειδικών δυνάμεων, προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή αποχώρηση των διπλωματών και των υπαλλήλων της πρεσβείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλοίο θα επιβιβαστούν τελικώς περίπου 180 έως 200 πολίτες.

Εκτός από τους Έλληνες, θα μεταφερθούν με την φρεγάτα περίπου 10 έως 15 Κύπριοι, 80 Κινέζοι και άλλοι περίπου 10 Βρετανοί και Μαλτέζοι πολίτες.

Όπως έγινε γνωστό, περίπου 500 Κινέζοι κάτοικοι Λιβύης ναύλωσαν το ελληνικό επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, προκειμένου να πλεύσει στην περιοχή και να τους παραλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου