24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

«Δεν μπορούμε τώρα πια ούτε να αναπνεύσουμε!...» θα μας μας προλάβουν τα... τρωκτικά και οι ασθένειες...



Το αδιέξοδο στο οποίο έχει έρθει ο δήμος Πύργου με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι μια κατάσταση που έχει προκαλέσει την έντονη κατακραυγή από τον κόσμο και τους πολίτες που....
είναι αναγκασμένοι να ζουν με τα σκουπίδια στις πόρτες τους. Και επειδή τελευταία το πρόβλημα οξύνεται λόγω της ζέστης και των τρωκτικών που έχουν συγκεντρωθεί στους σωρούς, οι κάτοικοι, ζητούν από τον δήμο του Πύργου, να φροντίσει έστω για τον ψεκασμό των σκουπιδιών, προκειμένου να περιοριστούν τα προβλήματα υγείας που έχουν ήδη εμφανιστεί.

Σε πολλές περιοχές του δήμου Πύργου, τα σκουπίδια, σχηματίζουν ολόκληρα βουνά και οι κάτοικοι, κλείνονται στα σπίτια τους, για να μην εκτίθενται στα μικρόβια και προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατέψουν τα παιδιά τους και τις ίδιες τους τις ζωές από μολύνσεις που καραδοκούν.Στην οδό Γορτυνίας, χθες το μεσημέρι, οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, ενώ παράλληλα κατήγγειλαν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» πως από την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Πύργου, γίνεται επιλεκτική αποκομιδή των απορριμμάτων.

Μάλιστα, στην συγκεκριμένη γειτονιά, τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν από ασθένειες και ήδη κάποιοι έχουν αρρωστήσει ενώ και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι, δεν μπορούν να αντέξουν τη δυσωσμία που εκλύεται από τους σωρούς των απορριμμάτων, με τους περισσότερους να χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου, για να μπορούν να αναπνεύσουν.

Δεν πάει άλλο
Οι κάτοικοι της οδού Γορτυνίας στον Πύργο, μιλώντας χθες στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», τόνισαν πως το πρόβλημα θα πρέπει να λυθεί άμεσα και ζήτησαν από τον δήμο του Πύργου, τουλάχιστον να μεριμνήσει και να ψεκάσει τα σκουπίδια για να σταματήσει η εξάπλωση της μόλυνσης που ήδη απειλεί τα σπίτια τους.

«Ας πούμε πως υπάρχουν κάποιες δυσκολίες και δεν μαζεύονται τα σκουπίδια, το συμμεριζόμαστε. Στο δια ταύτα ας έλθουν να ψεκάσουν. Η μύγα είναι ανυπόφορη, η βρομιά επίσης. Είναι καλοκαίρι και κοχλάζουν. Αυτά είναι επικίνδυνη εστία μόλυνσης», αναφέρουν οι κάτοικοι.

Σε οικονομικό αδιέξοδο ο δήμος

Πάντως από την περασμένη Παρασκευή, ο δήμος του Πύργου, δεν προχωρά στην αποκομιδή των απορριμμάτων, λόγω της λήξης της σύμβασης με τον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου. Ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα και με την έλλειψη χρηματοδότησης καθώς το περιβόητο ραντεβού στην Αθήνα ακόμα αναμένεται. Αυτό έχει «δέσει» τα χέρια της δημοτικής αρχής, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει τρόπο στο αδιέξοδο χωρίς όμως μέχρι στιγμής να βρίσκεται κάποια λύση. Το ζήτημα των σκουπιδιών του δήμου Πύργου, έχει φθάσει μέχρι τον Πρωθυπουργό της Χώρας, ωστόσο η Πολιτεία εδώ και καιρό φαίνεται να αδιαφορεί για το ζήτημα, που αφορά τόσο την δημόσια υγεία όσο και την περιβαλλοντική καταστροφή που υφίσταται ο δήμος.

«Το ραντεβού θα γίνει

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο δήμαρχος του Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, είναι ήδη έτοιμος, να υλοποιήσει το ραντεβού στην Αθήνα, ακόμα κι αν χρειαστεί θα πάει μόνος του στον υπουργό, Αργύρη Ντινόπουλο. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα αναμένεται, όπως αναφέρουν πηγές, να καλέσει σε σύσκεψη τους εκπροσώπους των παρατάξεων, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους για το σοβαρό ζήτημα, ζητώντας τους, να γίνει το ραντεβού ίσως και την Τετάρτη, ώστε να διεκδικήσει ο δήμος την έκτακτη χρηματοδότηση. Σήμερα, αναμένεται να φανεί επίσης και το ποιοι εκπρόσωποι παρατάξεων θα δώσουν το «παρών» στην πρόταση του δημάρχου και θα στηρίξουν την προσπάθεια για την άμεση υλοποίηση του ραντεβού στην Αθήνα.



Αθηνά Μαλούχου, κάτοικος Γορτυνίας
«Εδώ και δύο μέρες έχω τον γιο μου άρρωστο με τον ιό της γαστρεντερίτιδας. Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Το ερώτημα είναι γιατί εδώ γύρω έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια. Είναι κατάντια αυτό το πράγμα. Το σπίτι μου είναι ακριβώς απέναντι και όλο αυτό τον καιρό το έχω κλειστό για τα μικρόβια, τις μύγες, τα κουνούπια και όλη αυτή τη βρομιά. Βλέπουμε πως μαζεύουν επιλεκτικά τα σκουπίδια».
Κατερίνα Κυριακοπούλου, κάτοικος Γορτυνίας
«Εδώ γύρω στην περιοχή μένουν παιδιά. Αυτή η κατάσταση που βιώνουμε είναι απαράδεκτη. Δεν μπορούμε να ανοίξουμε το παράθυρό μας να πάρουμε λίγο καθαρό αέρα. Μας έχουν φάει οι μύγες και τα κουνούπια. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Πόσο να αντέξουμε και φοβόμαστε και για την υγεία μας. Έρχονται τα εγγόνια μου και δεν μπορώ να τα βγάλω έξω. Μαζεύουν από άλλες γειτονιές κι εδώ τίποτα».

Αθηνά Δόγκα, κάτοικος Γορτυνίας
«Ο άντρας μου είναι με το οξυγόνο συνεχώς και ζούμε μέσα στη βρομιά. Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Το σπίτι μας είναι ακριβώς δίπλα από τα σκουπίδια και δεν μπορούμε να περπατήσουμε ή να καθίσουμε στις αυλές μας το βράδυ. Πρέπει να είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι μέσα χωρίς να ανοίγουμε παράθυρα. Ζούμε στην κυριολεξία εγκλωβισμένοι μέσα στα σπίτια μας γιατί έξω από αυτά καραδοκούν μολύνσεις και φοβόμαστε».

Αναστάσιος Δόγκας, κάτοικος Γορτυνίας

«Είμαι άρρωστος με οξυγόνο και σηκώθηκα για λίγο αλλά έχω αναπνευστικό και δεν μπορώ να ανασάνω. Τώρα πρέπει να πάω πάλι να ξαπλώσω. Δεν μπορούμε να αντέξουμε αυτή τη βρόμα. Ανοίγουμε την μία πόρτα κλείνουμε την άλλη και δεν μπορεί στο σπίτι μας να μπει καθαρός αέρας. Δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα πουθενά. Έχουμε «πεθάνει» από την δυσοσμία. Πρέπει να έλθουν να τα μαζέψουν το ταχύτερο».

Γιώργος Κυριακόπουλος, κάτοικος Γορτυνίας
«Είμαστε δίπλα στα σκουπίδια και ζούμε με αυτή την κατάσταση εδώ και πολλές ημέρες. Δεν τα μάζεψαν καθόλου εδώ. Έχω κι εγώ οξυγόνο και δεν μπορώ να ανασάνω, με τα σκουπίδια. Κάνω εισπνοές και παίρνω και οξυγόνο και είμαι αναγκασμένος να ζω κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δυστυχώς το μόνο που έχω να πω είναι πως ζούμε σε ένα αίσχος. Έχουμε πεθάνει με αυτή την κατάσταση».

Δήμητρα Τζαβάρα, κάτοικος Γορτυνίας
«Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη και χρησιμοποιούμε τα μέσα για το αυτονόητο. Ξέφυγε του ελέγχου η κατάσταση. Όλοι έχουμε παράπονα. Έχουμε και μικρά παιδιά και αυτό σημαίνει πως έχουμε ανάγκη για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό δεν υπάρχει, είναι δημόσιος δρόμος, περνούν από εδώ τουριστικά λεωφορεία είμαστε τουριστική περιοχή. Είναι απαράδεκτο. Η ευγένειά μας και η κατανόησή μας έχουν ένα όριο το οποίο το έχουμε ξεπεράσει».

Νίκος Τζαβάρας, κάτοικος Γορτυνίας

«Μένω απέναντι από τα σκουπίδια στη γωνία. Τα λόγια είναι περιττά. Έχω μικρά εγγόνια και αυτή η κατάσταση είναι ντροπή και αίσχος. Δεν μπορούμε ούτε να κοιμηθούμε ούτε να αναπνεύσουμε και συν τοις άλλοις υπάρχουν άνθρωποι εδώ που είναι άρρωστοι, ζουν με οξυγόνο και τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν από ασθένειες. Μόνο ντροπή και αίσχος μπορώ να πω. Η εικόνα όμως από μόνη της τα λέει όλα».

Μαρία Γεωργοπούλου, κάτοικος Γορτυνίας
«Έχω τρία μικρά παιδιά και δεν μπορούμε να περάσουμε να πάμε πουθενά. Μένω στον τρίτο όροφο και η βρόμα είναι πραγματικά ανυπόφορη. Έχουμε γεμίσει μύγες και τα παιδιά μου είναι αναγκασμένα να ζουν σε αυτή την κατάσταση εδώ και πάνω από ένα μήνα. Είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά θα έπρεπε να τα μαζεύουν από τις περιοχές μας έστω ανά τρεις μέρες, να μην συγκεντρώνονται τόσα πολλά».

«Έχω τον γιο μου άρρωστο με τον ιό της γαστρεντερίτιδας και το σπίτι μου είναι ακριβώς απέναντι από τα σκουπίδια...»

 «Ο άντρας μου είναι με το οξυγόνο συνεχώς και ζούμε μέσα στη βρόμα. Δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε...»
«Ανοίγουμε την πόρτα, κλείνουμε την άλλη και δεν μπορεί να μπει καθαρός αέρας. Δεν παίρνουμε ανάσα από πουθενά...»

«Έχουμε γεμίσει μύγες. Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Τα παιδιά μου αναγκάζονται να ζουν αυτήν την κατάσταση εδώ και πάνω από έναν μήνα...»

Να μη μας προλάβουν τα... τρωκτικά και οι ασθένειες...

Με τον «καυτό ήλιο» να καίει πάνω από τα κεφάλια μας και τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα απειλητικά, η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική...

Η δυσοσμία είναι πλέον αφόρητη, η εικόνα δείχνει τριτοκοσμική και η ελπίδα ότι μπορεί να βρεθεί λύση εξανεμίζεται στα... χαμένα ραντεβού με την κεντρική εξουσία για να βρεθεί η πολυπόθητη νέα χρηματοδότηση μεταφοράς των απορριμμάτων.

Η «έκρηξη» των πολιτών δεδομένη, καθώς έφτασαν στα όρια τους... Συνάνθρωποί μας που δεν μπορούν καν να αναπνεύσουν και έχουν δίπλα στο παράθυρό τους τα σκουπίδια... Μικρά παιδιά που έχουν γαστρεντερίτιδες και πολλοί ακόμη που δεν «τολμούν» να βγουν έξω από τα σπίτια τους γνωρίζοντας τις «συνέπειες» από μια κατάσταση που επαναλαμβάνεται και προκαλεί...

Όσες συσκέψεις και αν έγιναν δεν μπόρεσαν να λύσουν το πρόβλημα. Έλλειψη στρατηγικής; Ανικανότητα σε επίπεδο συνεννόησης; Ολιγωρία ακόμη και τώρα; Ό,τι και να συμβαίνει, τα περιθώρια στενεύουν. Ο απέραντος σκουπιδότοπος σε μια πόλη που ζει ένα απίστευτο «δράμα» πρέπει να τελειώνει. Πριν μας προλάβουν τα... τρωκτικά, οι ασθένειες και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Γιατί τότε θα είναι πολύ αργά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου