24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Επιμένει ο Μεϊμαράκης στη σύγκληση της Ολομέλειας...


Την ίδια ώρα η κυβέρνηση διαμηνύει πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ότι οι προτάσεις θα κατατεθούν και θα εξεταστούν από το επιστημονικό συμβούλιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά...
άμεσα τη σύγκληση της Ολομέλειας υποστηρίζοτνας πως υπάρχουν οι 120 βουλευτές που εναντιώνονται στη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».
«Λάδι στη φωτιά» της σύγκρουσης που μαίνεται μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της ΔΕΗ φαίνεται να ρίχνει η επιμονή του Προέδρου της Βουλής στην άποψή του για το ενδεχόμενο άθροισης των υπογραφών διαφορετικών προτάσεων για δημοψήφισμα με αφορμή τη ΔΕΗ.
Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας σήμερα το πρωί με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ, δήλωσε ότι δεν παίρνει πίσω τίποτε από όσα είπε τη Δευτέρα περί ενδεχόμενης σύγκλησης της Ολομέλειας για να εξετασθούν οι προτάσεις περί δημοψηφίσματος, ενώ με αφορμή τις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις εκτίμησε πως δεν το άδειασε κανένας.
Συγκεκριμένα, είναι άλλο το θέμα των ανακοινώσεων που γίνονται από τα κόμματα για την πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος και άλλο τα κείμενα των προτάσεων που τελικά θα κατατεθούν στη Βουλή, διευκρίνισε και επανέλαβε ότι επί των κειμένων αυτών θα κινηθεί απολύτως θεσμικά.
Δηλαδή, θα απευθυνθεί στο Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής, προκειμένου να λάβει γνωμοδότηση για το αν μπορούν να συναθροιστούν οι υπογραφές. Σε κάθε περίπτωση το αν θα ανοίξει η Ολομέλεια ή όχι για το ζήτημα αυτό, έγκειται στην απόφαση της Κυβέρνησης, αν και ο ίδιος έχει την προσωπική πολιτική άποψη ότι εφόσον οι προτάσεις κριθούν ομοειδείς και ταυτόσημες και μπορεί να συναθροιστούν οι υπογραφές, τότε το θέμα θα ήταν καλύτερο να συζητηθεί το συντομότερο, αντί για τον Οκτώβριο.
«Γιατί να αφήσουμε να σέρνεται αυτή η υπόθεση ως τον Οκτώβριο; Προσωπικά βλέπω ότι αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να κλείσει τώρα. Αυτή είναι η προσωπική πολιτική μου άποψη και δεν έχει μεταβληθεί» πρόσθεσε.
Εξάλλου, επεσήμανε ότι, με βάση το Σύνταγμα (άρθρο 44), «δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά».
«Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος που έχουν διατυπωθεί είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη. «Οπότε, κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα» πρόσθεσε.
gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου