ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Χαρά Καλατζίδου-Μehtap Demir-Μαρίκα Φωτοπούλου...στον αύλειο χώρο του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας Κονταριώτισσας χάρη στο αφιέρωμα του φεστιβάλ στη Μικρά Ασία

  
Δύο γυναίκες με σπάνια και σαγηνευτική φωνή, η τουρκάλα τραγουδοποιός Mehtap Demirκαι η ελληνίδα υψίφωνος Χαρά Καλατζίδου.
«Σιγανά και ταπεινά» δεχτήκαμε μια ευχάριστη έκπληξη την Κυριακή το βράδυ, 24 Αυγούστου, περισσότεροι από 500 θεατές στον..
αύλειο χώρο του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας Κονταριώτισσας χάρη στο αφιέρωμα του φεστιβάλ στη Μικρά Ασία.


Ταξιδέψαμε στην πάντα ζωντανή μέσα μας πατρίδα με όχημα τη μουσική και τα σμυρναίικα τραγούδια και οδηγούς καταρχάς τις χορωδίες «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Εφέσου και «ΠΙΕΡΕΣ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Κονταριώτισσας. Στη συνέχεια, το τιμόνι πήραν δύο γυναίκες με σπάνια και σαγηνευτική φωνή, η τουρκάλα τραγουδοποιός Mehtap Demirκαι η ελληνίδα υψίφωνος Χαρά Καλατζίδου. Πάνω από δυόμιση ώρες μαγικοί ήχοι από βιολί, κανονάκι, λαούτο, κρουστά, κοντραμπάσο, νέυ και ούτι συνόδευαν τις δύο τραγουδίστριες υπό τη διεύθυνση μιας τρίτης κυρίας, της κατερινιώτισσας Μαρίκας Φωτοπούλου.
Στην κορυφή του λόφου, στο φιλόξενο σπίτι της Παναγιάς Κονταριώτισσας, με πατρίδα «τον ουρανό, τη γη και τη θάλασσα», με τον κάμπο και τα χωριά του νομού Πιερίας να απλώνονται στα πόδια μας, ακούστηκαν τραγούδια στην ελληνική και την τουρκική γλώσσα, η καθ’ ημάς Ανατολή.
Απόστολος Λάγιος