24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

Τζιχαντιστής από την Ελλάδα συνελήφθη στο Βέλγιο – Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.


Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές της Ελλάδας και του Βελγίου...

 μετά τη σύλληψη 24χρονου Σύρου υπηκόου που συνδέεται με ομάδες τζιχαντιστών στη Συρία.


Ο νεαρός είχε ξεκινήσει την πτήση του από την Ελλάδα ....με προορισμό το Οσλο. Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται στο ίδιο, περιφερειακό αεροδρόμιο της πόλης του Βελγίου. Αρχές του περασμένου Αυγούστου, ένας 25χρονος Σύρος με προορισμό τη Σουηδία είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο.


Τα δύο περιστατικά ανησύχησαν τις βελγικές εισαγγελικές Αρχές, που έχουν αναλάβει την εξέταση των συλληφθέντων. Την ίδια στιγμή, σε εγρήγορση βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ, που μέσω ΕΥΠ προσπαθεί να εντοπίσει τυχόν δίκτυα τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα μαρτυρούν ότι η χώρα μας λειτουργεί ως πέρασμα για τους ριζοσπαστικοποιημένους πιστούς του Ισλάμ, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρχουν πυρήνες υποστηρικτών τους που συνδράμουν στη φιλοξενία και τη μετακίνησή τους από και προς άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ο 24χρονος Σύρος έφτασε στο αεροδρόμιο Σαρλερουά του Βελγίου πριν από δύο μέρες, με πτήση από την Ελλάδα. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστό διαβατήριο από τη Γαλλία. Οταν ταυτοποιήθηκε, οι Βέλγοι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το όνομά του υπήρχε σε έγγραφο που τον ενέπλεκε με τζιχαντιστές της Συρίας.


«Πάνω του βρέθηκαν φωτογραφίες και έγγραφα από τέτοιες ομάδες σε Συρία και Ιράκ. Συνελήφθη με τις κατηγορίες της κατοχής πλαστών εγγράφων και της συμμετοχής σε τρομοκρατικές οργανώσεις, ωστόσο η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη», δήλωσε στο «Εθνος» ο Ζαν Θορό, εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού γενικού εισαγγελέα.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να μας αποκαλύψει το όνομα, ακόμη και το μέρος όπου κρατείται ο Σύρος υπήκοος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συλληφθείς αρνείται τις κατηγορίες.

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, οι βελγικές Αρχές συνέλαβαν έναν 25χρονο υπήκοο Συρίας, ως τζιχαντιστή. Οπως έγινε γνωστό, ο 25χρονος ύποπτος για τρομοκρατία έφθασε στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά, αφού είχε περάσει προηγουμένως από Τουρκία και Ελλάδα.


Οπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς, τελικός προορισμός του ήταν η Σουηδία, όπου θα συνέχιζε τις πανεπιστημιακές σπουδές του στη δημοσιογραφία.

Ωστόσο, στην κατοχή του βρέθηκε USB στικάκι στο οποίο είχε αποθηκευτεί προπαγανδιστικό υλικό και φωτογραφίες δολοφονιών από τζιχαντιστικές οργανώσεις. Επίσης, ο 25χρονος είχε ταξιδέψει στο Βέλγιο με δύο γαλλικά διαβατήρια, τα οποία όμως, αποδείχθηκε ότι ήταν πλαστά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι βελγικές Αρχές εκτιμούν ότι ο 25χρονος είχε διασυνδέσεις με την τρομοκρατική – τζιχαντιστική οργάνωση με το όνομα «Μέτωπο Αλ Νόσρα – Al Nusra Front», η οποία θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που δρα στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου