24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Μητσοτάκης...Δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής για τη χώρα



Άμεση ήταν η απάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμιση....

Κυριάκου Μητσοτάκη στους Financial Times και στον συντάκτη Τόνι Μπάρμπερ. Το άρθρο των Financial Times αναφέρεται.....
στη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα στην Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης σε απάντησή του τονίζει ότι το δημοσίευμα αυτό αδικεί τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της χώρας.

Ο υπουργός παραδέχεται ότι η ελληνική κρίση μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα χρησιμοποίησαν την απασχόληση στο δημόσιο τομέα ως βασικό μοχλό για να διαιωνίσουν τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας, ωστόσο, τονίζει ότι ο αρθρογράφος αδικεί την προσπάθεια της Ελλάδας καθώς η χώρα έχει μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά περισσότερο από 200.000 μέσα στα τελευταία 5 χρόνια και πλέον όλες οι προσλήψεις είναι διαχειρίσιμες από μία ανεξάρτητη μονάδα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον για τους πολιτικούς να παρέμβουν στη διαδικασία.

Στη συνέχεια αναφέρει ότι τίποτα από όλα αυτά δεν ήταν εύκολο. Υπάρχουν ακόμα θύλακες αντίστασης που θα ήθελαν να επιστρέψουμε στις παλιές, δοκιμασμένες συνήθειες.

“Εάν πράγματι το πελατειακό κράτος στην Ελλάδα επιβιώσει από την τρόικα, όπως προβλέπει ο κ. Μπάρμπερ, τότε θα έχουμε να κατηγορήσουμε μόνο τους εαυτούς μας. Πιστεύω όμως, σθεναρά, ότι δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής για τη χώρα. Πλέον, εναπόκειται στους πολιτικούς να πράξουν αυτά που τους αναλογούν” καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου