ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...dunamitis @gmail.com...24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο...

Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015

Φοροδιαφυγή και διαφθορά στη λίστα των μεταρρυθμίσεωνΗ κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συμπεριληφθούν στη λίστα δεσμεύσεις που... είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση και το πακέτο των μεταρρυθμίσεων επικεντρώνεται στις μεταρρυθμίσεις που έχει δεσμευτεί και ..
αφορούν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την βελτίωση της δημόσιας διοίκησης.


Για να ισχύσει τελικά η συμφωνία θα πρέπει να πάρει την έγκριση από τους εκπροσώπους των θεσμών την Τρίτη. Θα γίνει τηλεδιάσκεψη του Eurogroup με τους κ.κ. Λαγκάρντ, Ντράγκι και Μοσκοβισί.

«Απολύτως πεπεισμένος» ότι η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που θα καταθέσει η ελληνική κυβέρνηση το βράδυ της Δευτέρας στους ευρωπαίους εταίρους θα εγκριθούν από τους θεσμούς, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης σε δηλώσεις του χθες, μετά το μαραθώνιο έκτακτο Κυβερνητικό Συμβούλιο, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

«Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα, πιστοί στα λαϊκή εντολή»ανέφεραν κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου. 

Συνομιλώντας χθες με δημοσιογράφους, λίγο πριν το κυβερνητικό συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως οι επαφές είναι συνεχείς και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη το πρωί της Δευτέρας.
Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα το πρωί στο «MEGA Σαββατοκύριακο» επισήμανε ότι η κυβέρνηση καταρτίζει μία λίστα με μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν πιο αποτελεσματικό το δημόσιο και ως προς την οργάνωσή του και ως προς την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ξεκαθάρισε δε ότι η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει μια σειρά από προτάσεις και είναι έτοιμη να συζητήσει «με δεδομένο ότι υπάρχουν θέματα κυριαρχίας τα οποία αφορούν την εσωτερική πολιτική και δεν αποτελούν κομμάτι της διαπραγμάτευσης».