24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Δευτέρα

Αμερικανοί θα εκπαιδεύσουν τον ουκρανικό στρατό



Τα αμερικανικά στρατεύματα θα ξεκινήσουν να εκπαιδεύουν τις δυνάμεις του τακτικού ουκρανικού στρατού αργότερα φέτος, επεκτείνοντας τη...
σημερινή αποστολή τους, η οποία περιοριζόταν μέχρι τώρα στην καθοδήγηση των μονάδων της εθνικής φρουράς της χώρας, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 


«Η εκπαίδευση αυτή αποτελεί μέρος της μακρόχρονης αμυντικής συνεργασίας μας με τις ουκρανικές δυνάμεις και θα λάβει χώρα έπειτα από πρόσκληση της ουκρανικής κυβέρνησης. Αυτό το επιπλέον πρόγραμμα αυξάνει τη συνολική βοήθειά μας στην Ουκρανία για θέματα ασφαλείας στα 244 εκατομμύρια δολάρια από το 2014», ανέφερε ο Μαρκ Τόνερ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. 


Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο αντιπτέραρχος και διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη Μπεν Χότζες είχε δηλώσει πως Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούσαν την επέκταση της στρατιωτικής εκπαίδευσης ώστε να συμπεριληφθεί ο τακτικός ουκρανικός στρατός.


Ο Τόνερ πρόσθεσε πως δεν έχει να ανακοινώσει τίποτε σχετικά με την προμήθεια νέων, θανατηφόρων όπλων προς την Ουκρανία και πως η έμφαση θα δοθεί στη χορήγηση μη θανατηφόρας βοήθειας. «Δεν υπάρχει σχέδιο να το αλλάξουμε αυτό», τόνισε.


Παράλληλα δήλωσε πως η εκπαίδευση θα ξεκινήσει στην δυτική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, το φθινόπωρο. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο η εκπαίδευση που θα δοθεί στον τακτικό ουκρανικό στρατό θα είναι παρόμοια με αυτή που δινόταν στις δυνάμεις της εθνικής φρουράς. 


Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε την πρόταση που υπέβαλε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο να δημιουργηθεί μια ζώνη 30 χιλιομέτρων ελεύθερη από άρματα μάχης, βαριά πυροβόλα και ολμοβόλα κατά μήκος της γραμμής επαφής στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.


Οι Μπάιντεν και Ποροσένκο, οι οποίοι συνομίλησαν τηλεφωνικά, συμφώνησαν ότι η Ρωσία και οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές συνεχίζουν να αποτυγχάνουν να εφαρμόσουν τη συμφωνία του Μινσκ, η οποία προβλέπει την τήρηση κατάπαυσης του πυρός και την απομάκρυνση των βαριών όπλων από τη γραμμή επαφής, προστίθεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου