24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Κυριακή

Τροπολογία για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών εκτός ΕΣΠΑ



Τροπολογία για προσλήψεις εκτός ΕΣΠΑ αναπληρωτών στα σχολεία κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες. Με την τροπολογία του ...υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη θα μπορούν να αξιοποιούνται χρήματα από εθνικούς πόρους για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικού προσωπικού στα σχολεία.

Ο υπουργός Παιδείας δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες λύσεις ώστε του χρόνου τα σχολεία να ανοίξουν «με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους» και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών. Η τροπολογία έγινε δεκτή από όσα κόμματα τοποθετήθηκαν.

«Το ΕΣΠΑ, που κάλυπτε τις δαπάνες για τους αναπληρωτές καθηγητές και δασκάλους, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί, για μεγάλες περιφέρειες όπως είναι η Αττική, το Νότιο Αιγαίο και η Δυτική Μακεδονία», τόνισε ο Ν. Φίλης και κάλεσε τα κόμματα να αποδεχθούν την τροπολογία.

«Σας ζητούμε να αξιοποιήσουμε χρήματα που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, προκειμένου να προχωρήσουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Αττική», κατά προτεραιότητα στα σχολεία ειδικής εκπαίδευσης, σε ολοήμερα και όπου υπάρχουν κενά σε δασκάλους, είπε.

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να λυθεί το πρόβλημα των αποσπάσεων που αφορά 4.000 εκπαιδευτικούς με χρονικό όριο τις 31 Μαΐου 2016, ώστε εκπαιδευτικοί που απέχουν για χρόνια από τις διδακτικές αίθουσες να απορροφηθούν σε διοικητικά καθήκοντα. Ανέφερε ακόμη ότι υπάρχει μεγάλη εκροή εκπαιδευτικού προσωπικού καθώς συνταξιοδοτηθεί 25.000 εκπαιδευτικοί και έχουν προληφθεί μόλις 1.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου