24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τρίτη

Όλγα Κεφαλογιάννη... «Η Ελλάδα είναι πλέον «χώρα ειδικών συνθηκών», με κλειστές τράπεζες, κλειστά σύνορα και μηδενικές προσδοκίες»


Σημεία από τη συνέντευξη της Όλγας Κεφαλογιάννη, την Τετάρτη 9/3/2016 , στο Action24 και το δημοσιογράφο Γ. Κουβαρά.

Για το προσφυγικό

Η κατάσταση στην Ειδομένη είναι μία απόδειξη της ...αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης, που αφήνει τα προβλήματα να διογκώνονται και να παγιώνονται. Στην περιοχή δεν υπάρχει κράτος, είναι σαφές.
Στην Ελλάδα έχουμε πλέον ανθρωπιστική κρίση. Αυτή είναι η ευθύνη της κυβέρνησης.
Η Ελλάδα είναι πλέον μία «χώρα ειδικών συνθηκών», μία χώρα που έχει κλειστές τράπεζες, κλειστά σύνορα και μηδενικές προσδοκίες.

Για την κυβέρνηση και τις εκλογές

Έχουμε τη χειρότερη κυβέρνηση και το χειρότερο Πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης. Αυτό δεν σημαίνει ότι και η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι κατώτερη των περιστάσεων, μία αντιπολίτευση του “όχι σε όλα”, που δεν θα αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και δεν θα στηρίζει την εθνική θέση, όπως στο προσφυγικό.

Δεν είναι ο θεσμικός ρόλος της αντιπολίτευσης να ζητά εκλογές. Αν πάλι θέλει ο κ. Τσίπρας να καταθέσει την εντολή, ας το κάνει αλλά θα είναι ο μόνον Πρωθυπουργός που θα έχει παραιτηθεί μόνος του, δύο φορές μέσα σε ένα χρόνο.
Θεωρώ πιο κρίσιμο ο κ. Τσίπρας να συνειδητοποιήσει τις συνθήκες και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Για υπόθεση Παπαγγελόπουλου

Καταγγελία από εισαγγελική λειτουργό ότι έχει δεχθεί πίεση από τον υπουργό Δικαιοσύνης δεν έχει ξανά υπάρξει. Αυτό από μόνον του συνιστά πλήγμα για τη Δημοκρατία.

Σε καμία περίπτωση σε ζητήματα που άπτονται της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου δεν μπορούν να συνυπολογίζονται παράμετροι όπως η πολιτική πορεία κάθε στελέχους. Εμείς έχουμε κινηθεί θεσμικά, ζητώντας να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας οι δύο υπουργοί και όσα άλλα πρόσωπα μπορούν να συμβάλλουν στην υπόθεση. Η πραγματική διερεύνηση της υπόθεσης μπορεί να γίνει μόνον στην Επιτροπή.

Δεν είναι μόνον η υπόθεση Τσατάνη αλλά σειρά παρεμβάσεων της κυβέρνησης, και μέσω νόμων, για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης. Μας ενδιαφέρει, ως Ν.Δ., η ποιότητα της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου