24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

.....δεν είναι θέμα προσωπικότητας




Δεν έχει σημασία αν κάποιος είναι παγκοσμίου φήμης διάνοια ή κάποιος λιγότερο έξυπνος, όλοι μπορούν να πέσουν θύματα ενός απατεώνα.

Στο βιβλίο της "Παιχνίδι Εμπιστοσύνης", η συγγραφέας - ψυχολόγος, Maria Konnikova αναλύει την ψυχολογία..
του απατεώνα φτάνοντας στο συμπέρασμα ότι ενώ δυνητικά όλοι μπορούν να γίνουν θύματα, στην πραγματικότητα οι απατεώνες διακρίνουν τα θύματά τους.

"Είναι ένα και μόνο πράγμα που κάνει κάποιον έξυπνο ή όχι. Ένα καλό θύμα", αναφέρει η συγγραφέας στον Business Insider. "Και αυτό δεν είναι θέμα προσωπικότητας του καθενός αλλά ποσότητας", σημειώνει.

Σύμφωνα με την έρευνα της Konnikova όλα εξαρτώνται από ένα μόνο πράγμα, την αλλαγή που μπορεί να έχει συμβεί στην ζωή ενός ανθρώπου.

"Οι άνθρωποι που βιώνουν μία αλλαγή είναι πιο συναισθηματικά ευάλωτοι και οι απατεώνες έχουν την δυνατότητα να διακρίνουν αυτή την αδυναμία", υπογραμμίζει.

Το θύμα μπορεί να βιώνει την θλίψη ενός χωρισμού, να έχει απολυθεί ή τον θάνατο ενός αγαπημένου του προσώπου ή ακόμα και την χαρά ενός γάμου και την γέννηση ενός παιδιού.

Οι απατεώνες, όπως οι θηρευτές, ανακαλύπτουν την ευκαιρία τους μέσα από την συναισθηματική αδυναμία του θύματος.

Κατά περιόδους οι άνθρωποι γίνονται περισσότερο αδύναμοι συναισθηματικά και σε αυτές τις περιόδους δεν τους ενδιαφέρει οτιδήποτε το αβέβαιο. Θέλουν ξεκάθαρές απαντήσεις και οι απατεώνες, οσφραίνονται την ευκαιρία, προσφέροντας την "ασφάλεια" που ζητά το θύμα.

Όπως εξηγεί η Konnikova είναι δύσκολο να διαπιστώσει κανείς αν κάποιος τον προσεγγίζει με σκοπό να τον εξαπατήσει, όμως ο καλύτερος τρόπος άμυνας είναι, σημειώνει, το να "βλέπει την κατάσταση ως τρίτο πρόσωπο".

Σε περιόδους συναισθηματικής ευαισθησίας, είτε αυτή έχει προκληθεί από κάποιο θετικό είτε από κάποιο αρνητικό γεγονός, είναι σημαντικό να "τσεκάρει" κανείς τις "ευκαιρίες" που του παρουσιάζονται.

"Αν δεν είναι καλή ιδέα για κάποιον φίλο τότε γιατί να είναι για εμάς", σημειώνει η Konnikova.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου