24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Τετάρτη

Ο ενωτικός ρόλος της Ντόρας σε μια ΝΔ που… παραπατάει



Όσα κι αν της καταμαρτυρούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοί της, και διάφοροι… συμπλεγματικοί, δεν μπορεί κανείς παρά να αναγνωρίσει στη Ντόρα Μπακογιάννη ότι παραμένει ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά μεγέθη.. που ανέδειξε τα τελευταία χρόνια η ελληνική πολιτική σκηνή.

Η κόρη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και χήρα του μάρτυρα της Δημοκρατίας Παύλου Μπακογιάννη, κατάφερε να κάνει… σχεδόν τα πάντα. Και πολύ γρήγορα. Σάρωσε στην Α’ Αθηνών όταν έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα το 1996, έγινε η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων το 2002, βρήκε μια ενεργητική ισορροπία κορυφής

 με τον Κώστα Καραμανλή, συμβάλλοντας στην πολιτική αλλαγή της 7ης Μαρτίου του 2004, έγινε η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών, συνέδεσε το όνομά της με το τελευταίο μεγάλο και περήφανο “όχι” της Ελλάδας, στο Βουκουρέστι.

Η συνέχεια, είχε στραβοτιμονιές. Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν εξελέγη διάδοχος του Κώστα Καραμανλή το 2009, καθώς ηττήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, και στη συνέχεια ακολούθησε αυτόνομη πολιτική διαδρομή, ιδρύοντας τη Δημοκρατική Συμμαχία.

Αν είχε εκλεγεί εκείνη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας το 2009, πιθανότατα η ιστορία της χώρας εν μέσω Μνημονίων θα ήταν διαφορετική, καθώς σίγουρα θα είχαμε αποφύγει τα… Ζάππεια και την καλλιέργεια του αντιμνημονιακού λαϊκισμού από την πλευρά της Κεντροδεξιάς.

Με την επάνοδό της στο “μαντρί”, στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου του 2012, χάρισε τη νίκη στη Νέα Δημοκρατία, και την πρωθυπουργία στον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς η ίδια στη συνέχεια να αξιοποιηθεί σε κάποιον κεντρικό, πρωταγωνιστικό πολιτικό ρόλο.

Στην εσωκομματική μάχη του 2015, βρέθηκε σε δύσκολη θέση, ανάμεσα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά την απρόσμενη επικράτηση του τελευταίου ωστόσο, η Ντόρα Μπακογιάννη λειτουργεί σήμερα ως βαλβίδα εκτόνωσης της εσωκομματικής μουρμούρας.

Έχοντας κερδίσει τον σεβασμό της “όλης Κεντροδεξιάς”, με την εξαίρεση του σαμαρικού στρατοπέδου, η Ντόρα Μπακογιάννη λειτουργεί ενωτικά, αποτρέποντας τα… χειρότερα, από εκείνους που προσεγγίζουν κριτικά τις επιλογές της νέας ηγετικής ομάδας της Συγγρού.

Έτσι, η Νέα Δημοκρατία που… παραπατάει, δεν… πέφτει κάτω, τη στιγμή που έχει πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, και εισπράττει, έστω… κουτσουρεμένα, την κοινωνική δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και τα πεπραγμένα της “πρώτης φοράς Αριστερά”.

Και η Ντόρα παραμένει η πιο ηχηρή φωνή στον χώρο της μετριοπάθειας. Μακριά και απέναντι από τα άκρα και τις ακρότητες που τα συνοδεύουν. Και ενίοτε… κυριαρχούν στη στρατηγική της Κεντροδεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου