24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Πέμπτη

Ποιοι φοιτητές δικαιούνται 520 ευρώ το μήνα από το υπουργείο Παιδείας....



Ποσό 520 ευρώ ανά φοιτητή μηνιαίως που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ ανά φοιτητή μηνιαίως που σπουδάζει στον τόπο διαμονής, με την προϋπόθεση να ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, θα χορηγήσει το υπουργείο Παιδείας για την υποστήριξη και
έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Ηδη το υπουργείο Παιδείας έχει δεσμεύσει από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, ποσό 51.033.496 ευρώ για το «Πρόγραμμα ενίσχυσης φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Με το πρόγραμμα αυτό, 2700 υποτροφίες θα χορηγηθούν από το ΙΚΥ για 9 μήνες επί 4 χρόνια. Αντιστοιχούν 520 ευρώ ανά φοιτητή/ ια μηνιαίως που σπουδάζει εκτός τόπου διαμονής και 400 ευρώ ανά φοιτητή/ία μηνιαίως που σπουδάζει στον τόπο διαμονής.

Συγχρόνως δεσμεύτηκαν 21.000.000 ευρώ για το πρόγραμμα «Υποστήριξη Δομών Κοινωνικής Μέριμνας Φοιτητών/ ιών».

Το κονδύλι αυτό θα διατεθεί στα ΑΕΙ της χώρας και θα αξιοποιηθεί ανάλογα με τις ανάγκες που τα ίδια θα προκρίνουν.

Τέλος, τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραχωρηθούν κενά διαμερίσματα ιδιοκτησίας του δημοσίου σε φοιτητές/ιες που δεν μπορούν να ενταχθούν σε εστίες με βάση κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου