24ωρες... ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ...ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΔΗΣΗ...Συνεχής ροή Ειδήσεων από όλο τον Κόσμο.. Σελίδα Ενημέρωσης Και Σάτιρας...

Παρασκευή

...ο κ. Καραγιώργης, η κυρία Σωτηράκου και οι φίλοι τους....Οι εκλεκτοί του Κρεμλίνου και ο κουμπάρος ο ρώσος δισεκατομμυριούχος Κονσταντίν Μαλοφέβ


Οι επιτυχίες του Αντώνη Ρέμου διασκεδάζουν τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη, την όμορφη επιχειρηματία και πρώην ιδιοκτήτρια της βραχύβιας μπουτίκ Ratt  More του Κολωνακίου Σοφία Σωτηράκου και τους 88 καλεσμένους τους. Είναι επιβάτες
της ιδιωτικής πτήσης που απογειώθηκε από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Οκτωβρίου 2014 με προορισμό τη Μόσχα. 
Εκατό χιλιόμετρα νότια της ρωσικής πρωτεύουσας, στην πόλη Πουσίνο των 20.000 κατοίκων, κορυφαίο επιστημονικό κέντρο της Ρωσίας στην έρευνα του Διαστήματος, χτισμένη το 1956 μέσα στην απέραντη πράσινη φύση, δίπλα στον πλάτους σχεδόν 200 μέτρων παραπόταμο Οκα του Βόλγα. Εκεί, στο ξενοδοχείο «Tsargrad», 

θα πραγματοποιηθεί το επόμενο βράδυ, Σάββατο 4 Οκτωβρίου, το γαμήλιο πάρτι και το μεσημέρι της Κυριακής το ορθόδοξο εκκλησιαστικό μυστήριο αρραβώνα (διότι ο ίδιος ο γάμος θα τελεστεί λίγο καιρό αργότερα στην Αγία Φιλοθέη) του ζεύγους Καραγιώργη - Σωτηράκου.

Η φιλοξενία
Κουμπάρος είναι ο ρώσος δισεκατομμυριούχος και εκλεκτός του Κρεμλίνου Κονσταντίν Μαλοφέβ, ο οποίος γεννήθηκε σε αυτή την πόλη από επιστήμονες γονείς το 1974. Χάρη στα τραγούδια του Ρέμου οι τρεισήμισι ώρες της πτήσης πέρασαν ανώδυνα, αν εξαιρέσει κανείς την άστοχη ιδέα να επιτραπεί το κάπνισμα, κάτι που μετέτρεψε το αεροσκάφος σε ιπτάμενο καπνιστήριο. Ουδείς ωστόσο παραπονέθηκε, ούτε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ούτε η ηθοποιός Χριστίνα Παππά, ούτε η ανκοργούμαν του STAR Μάρα Ζαχαρέα για 

να αναφέρουμε τρεις μόνο από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους. Ολοι κατέλυσαν στο «Tsargrad», το ιδιόκτητο ξενοδοχείο του Μαλοφέβ, που αποπνέει μια σεμνή αίσθηση αυτοκρατορικού chic, με δωμάτια προς 95 ευρώ τη βραδιά, αλλά και αυτόνομους ξύλινους ξενώνες που περιλαμβάνουν ρωσικό λουτρό προς 300 ευρώ. «Ο Κονσταντίν ήταν ευγενέστατος και μας περιποιήθηκε άριστα» λέει στο «Βήμα» ένας από τους προσκεκλημένους. «Το μεσημέρι του Σαββάτου μας ξενάγησε στη Μόσχα και οργάνωσε μια θαυμάσια κρουαζιέρα στον Βόλγα».

Ο γάμος αυτός συμβολίζει για πολλούς τη νέα εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις. 

Εγινε στη Μόσχα γιατί το όνομα του κ. Μαλοφέβ περιλαμβάνεται στις λίστες απαγόρευσης εισόδου στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ που συντάχθηκαν μετά την προσάρτηση της Κριμαίας. Μάλιστα, ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μόσχας δικηγόρος κ. Μαλοφέβ, παντρεμένος με τη δικηγόρο Ιρίνα Βίλτερ και πατέρας τριών παιδιών, που εργάστηκε σε ρωσικές τράπεζες και το 2007 έγινε ιδρυτής της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Marshall Capital Partners

 με έδρα ένα ευήλιο γραφείο κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα, διακοσμημένο με εικόνες αγίων της Ορθοδοξίας δίπλα στο πορτρέτο του τσάρου Αλέξανδρου Γ', απολαμβάνει την τιμή να έχει το όνομά του στις πρώτες θέσεις της λίστας αυτής.

 Ο λόγος είναι ότι οι δυτικοί εκτιμούν πως ο άνθρωπος που απέκτησε πρόσβαση στο Κρεμλίνο λίγο καιρό μετά τη γνωριμία του με τον ιερέα, εξομολόγο και πνευματικό καθοδηγητή του ρώσου προέδρου 
πατέρα Τύχωνα, μια από τις ισχυρότερες προσωπικότητες της Ορθοδοξίας στη σημερινή Ρωσία, έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα για την προώθηση των συμφερόντων της χώρας του στην Ανατολική Ουκρανία και στην Κριμαία.

Ο κ. Μαλοφέβ, μέτοχος μεταξύ άλλων της Rustelecom, έχει αρνηθεί ότι χρηματοδοτεί τους φιλορώσους αυτονομιστές, αλλά παραδέχεται ότι το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Αγιος Βασίλειος», που έχει ιδρύσει και το οποίο με ετήσιο προϋπολογισμό 40 εκατομμύρια δολάρια υποστηρίζει 148.000 ορφανά παιδιά σε ολόκληρη τη Ρωσία, δραστηριοποιείται και στο Ντονμπάς για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Οι δυτικοί αναλυτές επιμένουν ότι ο συνδυασμός των χρηματοοικονομικών αλμάτων με τη φιλανθρωπική δραστηριότητα τον καθιστά έναν «Ρώσο Σόρος» που μπορεί χάρη στα υπολογιζόμενα 5 δισεκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του να αναλαμβάνει αυτόνομα αποστολές και να ασκεί επιρροή χωρίς να «εκθέτει» το Κρεμλίνο.
Ο κ. Μαλοφέβ έχει επιβεβαιώσει ότι ο φιλόλογος Αλεξάντερ Μποροντάι, που τον Μάιο του 2014 ανέλαβε για δυόμισι μήνες πρωθυπουργός της αυτο-ανακηρυχθείσης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και παραμένει ως σήμερα αναπληρωτής πρωθυπουργός, ήταν σύμβουλός του για θέματα Τύπου. 

Παράλληλα ήταν πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού της Κριμαίας Σεργκέι Ακσιόνοφ κατά την κρίσιμη περίοδο της προσάρτησης της περιοχής στη Ρωσία. Για όλους αυτούς τους λόγους ο κουμπάρος του κ. Καραγιώργη «κέρδισε» αυτή την περίοπτη θέση στις σχετικές δυτικές λίστες. Δεν μπορούσε να ταξιδέψει λοιπόν στην Ελλάδα και έτσι ταξίδεψαν στη Μόσχα ο ίδιος ο κ. Καραγιώργης, η κυρία Σωτηράκου και οι φίλοι τους.

Τα μεγάλα σχέδια
Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που ο κ. Καραγιώργης επισκεπτόταν τη ρωσική πρωτεύουσα. Μετά τη βύθιση του σουπερτάνκερ «Στολίδι» το 1994 με 20 θύματα, που τον ενέπλεξε σε μια καταστροφική δικαστική διένεξη με τις δανείστριες τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες και τον οδήγησε στο όριο της οικονομικής εξαφάνισης, η σχετικώς πρόσφατη, μετά το 2011, οικονομική αναγέννηση που απολαμβάνει οφείλεται εν πολλοίς στις σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τη Μόσχα που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια.

 Ο 63χρονος κ. Καραγιώργης, παντρεμένος για δεύτερη φορά και πατέρας ενός 21χρονου γιου από τον πρώτο γάμο του, περιγράφεται ως άνθρωπος με ηρεμία και αποφασιστικότητα.

 Πρόσωπα με επιρροή στην κυβέρνηση, πέρα από τον υπουργό Αμυνας, λέγεται πως έχουν θαυμάσει τη θέα από το σπίτι του στην οδό Αθανασίου Διάκου στη Φιλοθέη, ψηλά στο βουνό, το οποίο ενοικιάζει από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Δημήτρη Εφραίμογλου. Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για το «γκράντε» τηλεοπτικό σχέδιο του κ. Καραγιώργη

. Ο εφοπλιστής έχει αγοράσει 11 περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια μέσω μιας δικής του κυπριακής offshore και σχεδιάζει τη συντονισμένη ενεργοποίησή τους με τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη στη θέση του επικεφαλής των ειδήσεων. 

Το εγχείρημα αυτό, με κανάλια-δορυφόρους που συνδυάζουν τον κεντρικό έλεγχο της ενημέρωσης με τη βαθύτερη διείσδυση στα τοπικά κοινά, εξελίσσεται με τις ευλογίες των ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό και πολλοί προεξοφλούν μια «δεύτερη ΕΡΤ». Τουλάχιστον οΠέτρος Κωστόπουλος, που ανέλαβε επικεφαλής του ψυχαγωγικού τομέα, αποτελεί εγγύηση ότι θα διατηρηθεί η επαφή των καναλιών με τον δυτικό πολιτισμό (και με την υψηλή τηλεθέαση) μέσα από επιλογές αμερικανικών σειρών και shows. 

Εκείνο το Σάββατο, στις 4 Οκτωβρίου 2014, ο κ. Καμμένος «εξαφανίστηκε» για λίγες ώρες στη Μόσχα. «Είδα τον Πούτιν» έλεγε μετά στους φίλους του όταν συγκεντρώθηκαν για τη βραδινή γαμήλια δεξίωση. Μάλλον αστειευόταν, όπως συχνά συνηθίζει, με χιούμορ που λέγεται ότι απολαμβάνει ο Πρωθυπουργός, αλλά είναι γεγονός πως ο φιλόξενος κ. Μαλοφέβ φρόντισε να ζεστάνει το κλίμα στη Μόσχα για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. 

Δεν έχει επιβεβαιωθεί αν ο κ. Καμμένος συνάντησε τον εξ απορρήτων του κ. Πούτιν, επικεφαλής του Ρωσικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (RISS) και πρώην στρατηγό των μυστικών υπηρεσιών Λεονίντ Ρεσέτνικοφ, όπως είχε κάνει τέσσερις μήνες νωρίτερα ο κ. Αλ. Τσίπρας μαζί με τους Ν. Κοτζιά, Ν. Παππά, Ι. Δραγασάκη και τη Νάντια Βαλαβάνη.

Η επίσκεψη Τσαλίδη
Λίγο καιρό αργότερα πάντως, στις 18 Νοεμβρίου 2014, επισκέφτηκε και μίλησε στο πανίσχυρο Ρωσικό Ινστιτούτο ο Φίλιππος Τσαλίδης, πρώην βουλευτής της ΝΔ, πρώην αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου, πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης και νυν επικεφαλής του think tank των ΑΝΕΛ με την ονομασία «Ινστιτούτο Γεωπολιτικών Μελετών Εθνική Αναδημιουργία».

Ο κ. Τσαλίδης φρόντισε να δοκιμάσει την αντοχή του «Ρώσου Κίσινγκερ» και των επιστημονικών συνεργατών και αναλυτών του Ινστιτούτου, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου, με κοινοτοπίες περί «Β' Ψυχρού Πολέμου». Η αιτία της επίσκεψης ήταν η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Ινστιτούτων. Κάπως έτσι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ καλλιέργησαν σχέσεις εμπιστοσύνης με το RISS πολλούς μήνες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου